Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
firewall sonicwall

News

7 raons per tenir un firewall a la teva empresa

Els firewalls són peces indispensables en la infraestructura de ciberseguretat de les empreses, impedeixen l'entrada de malware i optimitzen el tràfic online.

Els tallafocs són una de les eines de seguretat més importants utilitzades per les empreses avui dia. De fet, la majoria de les organitzacions tenen algun tipus de tallafocs per protegir les xarxes d’amenaces externes. La veritat és que els tallafocs ajuden a protegir la teva empresa de ciberatacs, bretxes i altres activitats malicioses que podrien ser perjudicials per a les operacions. Però què fa exactament un firewall? Com funciona? I per què és tan important per a empreses com la teva?

En aquest article respondrem aquestes preguntes i altres més, i parlarem dels 7 avantatges d’utilitzar tallafocs a la vostra empresa:

Els firewall defensen la xarxa de continguts maliciosos

Els tallafocs estan dissenyats per impedir l’entrada de continguts maliciosos a la xarxa. Els tallafocs es poden configurar per bloquejar tipus específics de contingut, com ara malware o intents de phishing. També es poden configurar per bloquejar continguts en funció de l’usuari o dispositiu que els sol·licita. Si un usuari intenta accedir a un lloc web al qual no vols que hi tingui accés, pots afegir aquest lloc web a la llista de llocs web bloquejats del teu tallafocs.

Els firewall mitiguen els riscos i vulnerabilitats de seguretat.

Els tallafocs poden mitigar els riscos de seguretat i les vulnerabilitats impedint que el programari maliciós entri a la xarxa, bloquejant l’accés no autoritzat, impedint que els usuaris no autoritzats accedeixin a determinats llocs i evitant que els virus es propaguin per la xarxa.

Si voleu mantenir la seguretat de la vostra empresa, instal·lar un tallafocs és una bona manera de començar.

Els firewall protegeixen contra els atacs de denegació de servei distribuït (DDoS).

Un atac de denegació de servei distribuït (DDoS) és un intent malintencionat d’inundar una xarxa o un servidor amb trànsit fals, provocant-ne l’alentiment o el bloqueig. Un tallafoc pot detectar aquests atacs i aturar-los abans que tinguin l’efecte desitjat a la xarxa.

El problema d’un atac DDoS és que pot ser costós, tant econòmicament com en termes de pèrdua de productivitat. Les empreses no només han de pagar ample de banda addicional als seus ISP durant un atac d’aquest tipus, sinó que també es perden diners perquè tots aquests costos addicionals n’apugen la facturació a l’hora de passar comptes. Si un atac DDoS es produeix durant l’horari laboral i impedeix que els empleats treballin durant part o tot el dia, això podria significar pèrdues de productivitat per valor de milers (o fins i tot centenars de milers) per hora!

Els tallafocs poden ajudar-te a complir els reptes normatius

Un tallafocs el pot ajudar a complir la normativa. Si la vostra empresa està subjecta a alguna de les normatives següents, un tallafocs us pot ajudar a complir-les:

  • HIPAA (Llei de Portabilitat i Responsabilitat de les Assegurances Mèdiques)
  • FISMA (Llei Federal de Gestió de la Seguretat de la Informació)
  • Norma de seguretat de dades PCI (Payment Card Industry)

Els tallafocs us ajuden a gestionar l’ample de banda i a optimitzar el trànsit.

Els tallafocs poden ajudar a gestionar l’amplada de banda. En altres paraules, poden reduir la quantitat de dades que passen per la xarxa. Això pot ser molt útil si la vostra empresa té un pressupost limitat pel que fa a l’ús de dades.

Els tallafocs també ajuden a balancejar el trànsit. Això significa que poden optimitzar el transit de diferents línies per ajuntar-los en un sol ample de banda.

Els tallafocs poden filtrar continguts nocius, inadequats i improductius.

Els tallafocs poden filtrar continguts nocius, inadequats i improductius.

Podeu fer-ho perquè disposeu d’una base de dades d’amenaces conegudes. Per exemple:

  • Un tallafocs impedirà que els usuaris accedeixin a llocs web coneguts per albergar virus, codi maliciós (malware) i altres codis maliciosos. Això s’anomena filtrat web.
  • Un tallafocs també impedirà que els usuaris visitin llocs web amb contingut il·legal o qüestionable, com pornografia, llocs d’apostes o altres llocs web que poden ser inadequats perquè els empleats els visitin a la feina.
  • Els tallafocs són capaços de detectar certs tipus de trànsit de xarxa (com arxius adjunts a correus electrònics) que han estat identificats com a insegurs o potencialment insegurs per la base de dades del fabricant del programari tallafocs. En aquests casos, el tallafocs pot bloquejar totalment aquests correus fins que el personal informàtic els consideri segurs per diversos mètodes (per exemple, descarregant un programa antivirus a l’ordinador).

Els tallafocs ofereixen als professionals de TI la tranquil·litat del funcionament òptim

En controlar l’accés a la vostra xarxa, els tallafocs poden impedir que usuaris no autoritzats accedeixin a informació confidencial. En altres paraules, donen als professionals de TI la tranquil·litat que estan treballant segons allò previst.

Els tallafocs també protegeixen contra atacs maliciosos que pretenen comprometre la seguretat de les dades i els sistemes. Això és especialment important al món actual, on augmenten els atacs de ransomware i els ciberdelinqüents són cada vegada més creatius en els seus mètodes per accedir a informació sensible. Un tallafoc pot ajudar a mitigar aquests riscos detectant activitats sospitoses i impedint que arribin als recursos de l’empresa o als clients.

Una política de tallafocs sòlida també garantirà que els empleats segueixin el protocol adequat quan utilitzin qualsevol tipus de dispositiu a la xarxa corporativa -inclosos els dispositius personals com telèfons intel·ligents o tauletes-, cosa que els protegeix tant a ells com als clients de tercers malintencionats que podrien intentar explotar aquests dispositius fora de l’horari de treball (per exemple, quan els empleats no els utilitzen).

Els tallafocs han de ser una part fonamental del sistema de seguretat de la teva empresa

Els tallafocs són una part essencial del sistema de seguretat de la teva empresa. Si vols protegir la teva empresa dels ciberatacs, complir la normativa i filtrar els continguts nocius, inadequats i improductius, els tallafocs són el camí que cal seguir.

Què pots fer per mantenir la infraestructura informàtica fora de perill? Assegureu-vos que els tallafocs estan actualitzats i es revisen amb regularitat. No oblideu controlar els registres del vostre tallafoc, perquè poden donar indicis d’activitat maliciosa a la vostra xarxa.

Si necessites assessorament informàtic per tu o la teva empresa no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!