Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
blockchain democracia

News

Adopció de la blockchain per a la governança i la democràcia digital

El blockchain és un sistema de comptabilitat descentralitzat que va ser creat per a les transaccions amb criptomonedes, però les seves aplicacions seran útils per a les votacions democràtiques.

Blockchain és el sistema de llibre de comptabilitat més gran descentralitzat i distribuït. Permet a les persones intercanviar valors sense intermediaris ni autoritats centrals. La tecnologia Blockchain es va introduir per primera vegada el 2008 com a infraestructura subjacent del bitcoin, però des de llavors ha evolucionat molt més enllà del seu ús com a moneda digital.

Com el vot basat en blockchain pot beneficiar la democràcia

La votació basada en Blockchain es pot utilitzar per evitar el frau electoral i garantir la transparència del procés electoral. També es pot utilitzar per fer que el procés de votació sigui més accessible, segur i transparent en proporcionar un registre immutable dels vots que ningú no pot manipular ni alterar.

Blockchain és una tecnologia que permet a persones o organitzacions que no necessàriament confien entre si (o ni tan sols es coneixen) treballar juntes sense una autoritat central. Aquesta naturalesa descentralitzada la fa ideal per a aplicacions com les eleccions, ja que elimina la necessitat de confiança entre les parts implicades en els processos de presa de decisions com les eleccions, on les decisions es prenen col·lectivament per múltiples parts interessades de diferents orígens amb diferents nivells dexperiència i coneixement sobre com funcionen les coses dins de les agències governamentals o empreses privades, etcètera.

Els riscos de la votació basada en blockchain

Malgrat els molts avantatges de la tecnologia blockchain, també hi ha alguns riscos per a la democràcia:

  • Desigualtat tecnològica: no tothom té accés a la tecnologia o el coneixement per a participar en sistemes de votació basats en blockchain. Això pot conduir a una representació desproporcionada de les persones amb més recursos tecnològics.
  • Poder centralitzat: encara que la blockchain és un sistema descentralitzat, hi ha possibilitat de centralització a través de grups d’interès que tenen poder en la xarxa. Això pot conduir a la manipulació dels resultats de les votacions.
  • Protecció de dades: la privacitat i la seguretat de les dades són importants en sistemes de votació basats en blockchain. Si hi ha una vulnerabilitat en la xarxa, les dades de les persones que voten poden ser interceptades i utilitzades en contra seva.
  • Falta de regulació: actualment, la tecnologia blockchain encara està en una fase inicial de desenvolupament i no hi ha una regulació clara sobre el seu ús. Això pot conduir a incertesa i falta de confiança en els sistemes de votació basats en blockchain.
  • Resultats incerts: la tecnologia blockchain encara està en desenvolupament i potser no és adequada per a tots els tipus de votacions. Els resultats poden ser incerts o manipulats si la xarxa no és suficientment segura.
Blockchain sistema de votacio segur
Adopció de la blockchain per a la governança i la democràcia digital 2

Blockchain – Empoderar la ciutadania per co-crear serveis i polítiques públiques

Blockchain es pot utilitzar per crear una nova era de participació ciutadana.

Blockchain es pot utilitzar per crear una democràcia més inclusiva, per crear un govern més transparent, cosa que es traduirà en serveis i polítiques públiques més eficients, així com en una millor presa de decisions per part dels governs a tots els nivells (local, nacional i mundial).

Blockchain – Una eina segura per a la gestió de la identitat digital

Blockchain és una eina segura per a la gestió de la identitat digital. Es pot utilitzar per emmagatzemar i verificar informació personal, com ara certificats de naixement i permisos de conduir. Blockchain també es pot utilitzar per verificar la identitat a l’hora de votar, així com per verificar la identitat a l’hora d’accedir a serveis públics com la sanitat o l’educació.

Pagaments, finançament i subvencions governamentals basats en Blockchain

  • Blockchain es pot utilitzar per gestionar pagaments, finançament i subvencions públiques.
  • Podeu ajudar a millorar l’eficiència i reduir el frau.
  • Blockchain proporciona una plataforma segura per als pagaments públics, millorant la transparència del procés.

La tecnologia també es pot integrar en els sistemes existents de gestió de fons públics, com els que utilitzen actualment la Unió Europea (UE) o les Nacions Unides (ONU).

Blockchain pot assegurar el vot de la gent i ajudar un govern democràtic a treballar per al seu poble

Blockchain pot ajudar els governs a treballar per als seus ciutadans, i ja sestà utilitzant per assegurar els vots de la gent. Blockchain també es pot utilitzar per gestionar la identitat digital, cosa que facilitarà als ciutadans l’accés a subvencions i serveis públics.

Per emportar: Blockchain és una poderosa eina que pot ser utilitzada per governs de tot el món en la seva recerca de formes de millorar les seves operacions i servir millor els seus ciutadans.

En conclusió, l’adopció de la tecnologia blockchain té el potencial de transformar la democràcia. Pot assegurar el vot de la gent, capacitar els ciutadans per co-crear serveis públics i polítiques, i fer que el govern sigui més transparent. Blockchain també pot ajudar els governs a estalviar milers de milions de dòlars eliminant la corrupció a través d’identitats digitals i pagaments segurs contra la manipulació. Tot i això, encara queden molts reptes per endavant abans que aquests beneficis es facin realitat.

Si necessites assessorament informàtic per tu o la teva empresa no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!