Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
Logotip de microsoft Bing

News

Anàlisis: Bing s’estrena amb ChatGPT

Bing, que semblava un cercador a la deriva, s'ha posat les piles pel que fa a la intel·ligència artificial i s'avança a Google en la carrera per la IA

Els de Microsoft estan vivint un moment molt dolç, ja que han aconseguit quelcom que, fins fa molt poc, semblava impossible. I és que el cercador Bing estigués en boca de tothom en incorporar les noves capacitats de generació de text de ChatGTP.

El director executiu de Microsoft, Satya Nadella, va anunciar fa uns dies aquesta nova adquisició per a copilotar i oferir uns millors resultats de la cerca. Tant és així que les possibilitats poden proporcionar als usuaris tot un canvi de paradigma pel que fa a la manera en la qual cerquem informació als cercadors.

Què és ChatGPT?

ChatGPT és una nova eina creada per l’empresa OpenAI de generació de text que es comporta com un xat omnisapient on tots els coneixements de la humanitat estan volcats en ell. En conseqüència pot fer qualsevol mena de tasca: fer els deures de l’escola, programar en Javascript, explicar-te què és la gonartrosi de genoll o mantenir una conversa d’allò més natural amb tu sobre el tema que més et vingui bé.

Només cal registrar-te a la pàgina d’OpenAI i començar-lo a fer servir. Cal esmentar que amb certes limitacions ja que les seves sol·licituds per hora no són infinites.

No obstant això, la sensació d’estar davant d’una nova revolució tecnològica és total i els de Microsoft ho sabien des de feia molt donada la inversió de més de 10.000 milions a OpenAI per a poder dur a terme la integració que està esdevenint a Bing (el seu cercador web), la gran competència de Google.

Ja hem provat el nou Bing

És cert allò que diuen que Google, i més donada la atropellada presentació del seu xatbot amb IA, té motius per estar preocupat. El nou Bing presenta una nova manera de fer cerques, molt més precisa i amb respostes més completes.

Aquest és l’aspecte que presenta la primera pàgina del nou cercador de Microsoft:

Pàgina de presentació del nou bing
Anàlisis: bing s'estrena amb chatgpt 5

En aquesta hi apareix una barra de cerca al centre de la pantalla on diu: “Pregunta’m qualsevol cosa…”

I aquí és on comença el nou canvi de paradigma ja que, abans d’aquesta integració, quan teníem necessitat de trobar informació sobre dietes veganes (per exemple) buscàvem al cercador “dietes veganes” amb l’esperança de trobar una web que tingués la informació que estaves cercant. El canvi està en el fet que ara li pots demanar al cercador que la dieta te la fassi ell (mitjançant el xat). Per exemple:

fes-me un menú per tots els dies de la setmana d’una dieta vegana amb els pesos inclosos i la llista de la compra de tots els aliments que necessito

I la resposta de Bing ara és la següent:

Bing chat dieta vegana
Anàlisis: bing s'estrena amb chatgpt 6

Ara entén a la perfecció el llenguatge complex i natural que fem servir les persones al parlar. I podem veure’n els resultats de la cerca a la part esquerra, i a la dreta un nou quadre de text generat en el qual apareix la resposta de la IA amb la sol·licitud del menú vegà amb tots els seus detalls. També podem observar que a l’explicació que la IA ens proporciona hi ha petits números que representen webs enllaçades entre la seva resposta i els resultats de la cerca.

Boto blau xategem de bing
Anàlisis: bing s'estrena amb chatgpt 7

També podem observar que al final de la resposta de la IA hi ha l’últim botó de “Xategem”, el qual tothom estàvem esperant. La gran característica de Bing.

En fer-ne clic, la barra superior de cerca es converteix en una barra inferior que accepta fins a 2000 caràcters i és aquí on canvia totalment el món de les cerques, ja que durant la conversa sobre qualsevol tema amb la IA, aquesta ens servirà al llarg de les seves respostes pàgines web indexades a elles.

Per exemple, si li preguntem per l’emperador Marc Aureli la IA ens dona una resposta vitaminada amb pàgines web que completen la petició d’informació.

Nou chat de bing
Anàlisis: bing s'estrena amb chatgpt 8

Durant la conversa, podem veure que les respostes de la IA, en preguntar-li per la vida de l’emperador Marc Aureli i els esdeveniments que van marcar la seva mort, aquesta ens dona una resposta ben natural amb annexes (pàgines web) indexades. Això és precisament el què canvia les regles de jocs ja que la manera que tindrem de cercar informació passa a ser més complexe.

Ara podem mantenir una conversa totalment natural amb una màquina (cosa de ciència ficció fins no fa gaire) i obtenir informació web indexada dins la pròpia conversa.

En resum, a Google li toca moure fitxa sense gaire demora ja que Bing ha sabut fer els deures i avançar-se al joc.

Si necessites assessorament informàtic per tu o la teva empresa no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!