Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
ciberseguridad en videojuegos

News

Protegint els mons virtuals: la importància de la seguretat informàtica als videojocs

Avui destaquem la importància de la seguretat informàtica dins l'entorn gaming. Us donem alguns consells per a protegir-vos mentre juegueu i quines són les millors pràctiques.

Avui dia, els videojocs han esdevingut una part integral de les nostres vides, proporcionant entreteniment i connexió social a través d’experiències en línia. Tot i això, a mesura que el món del gaming creix, també ho fa la necessitat de garantir la seguretat informàtica en els videojocs. Com que els jugadors comparteixen informació personal i financera en plataformes de joc, és fonamental protegir aquesta informació de possibles amenaces cibernètiques.

La seguretat informàtica als videojocs és essencial per protegir els usuaris i les seves dades. A més, també ajuda a assegurar que la indústria del gaming segueixi prosperant i no pateixi danys financers i de reputació a causa de la manca de protecció adequada. En aquest article, explorarem els diversos riscos de ciberseguretat als videojocs, l’impacte de la manca de seguretat informàtica als jugadors i la indústria, i com els desenvolupadors i la comunitat de jugadors poden treballar junts per mantenir un entorn de joc segur .

EL CREIXEMENT DE LES AMENACES CIBERNÈTIQUES A LA INDÚSTRIA DELS VIDEOJOCS

L’apogeu del gaming en línia ha portat a un augment en el nombre de ciberatacs dirigits als jugadors i la indústria del videojoc en general. Els ciberdelinqüents solen buscar informació personal i financera, com ara contrasenyes i dades de targetes de crèdit, per utilitzar-la en activitats fraudulentes. A més, també poden buscar vulnerabilitats a la infraestructura de les plataformes de joc per interrompre el servei i afectar milions d’usuaris.

El robatori de comptes és un altre problema comú en l’àmbit dels videojocs, on els ciberdelinqüents roben les credencials d’inici de sessió dels jugadors i després venen o fan servir aquests comptes per fer activitats malicioses. També s’ha vist l’ús de programari maliciós, com ara ransomware, que xifra els fitxers d’un usuari i exigeix ​​un rescat per alliberar-los. Aquestes amenaces cibernètiques no només afecten els jugadors individuals, sinó que també poden tenir serioses repercussions a la indústria del gaming, com pèrdues econòmiques i dany a la reputació.

Ciberseguretat en els videjocs
Protegint els mons virtuals: la importància de la seguretat informàtica als videojocs 4

TIPUS DE RISCOS DE CIBERSEGURETAT ALS VIDEOJOCS

Hi ha diversos tipus de riscos de ciberseguretat en els videojocs, incloent-hi:

 • Phishing: Els ciberdelinqüents utilitzen tècniques de phishing per enganyar els jugadors i obtenir informació personal i financera. Això pot incloure l’ús de missatges i correus electrònics falsificats que semblen ser de fonts legítimes, com el suport al client d’una plataforma de joc.
 • Malware: El programari maliciós, o malware, pot ser distribuït a través d’enllaços o arxius adjunts en missatges de xat de videojocs, correus electrònics o llocs web no segurs. El codi maliciós pot robar informació personal, danyar arxius o fins i tot utilitzar l’ordinador del jugador per realitzar atacs cibernètics en altres sistemes.
 • Atacs de força bruta: Els ciberdelinqüents poden utilitzar eines de força bruta per intentar endevinar les contrasenyes dels comptes dels jugadors. Si tenen èxit, poden robar informació personal i financera, així com utilitzar el compte per fer activitats malicioses.
 • DDoS: Els atacs de Denegació de Servei Distribuït (DDoS) són una forma de ciberatac en què múltiples sistemes informàtics inunden l’amplada de banda o els recursos d’un sistema objectiu, causant que el servei s’alenteixi o quedi inaccessible. Això pot afectar les plataformes de joc i els jugadors en interrompre el servei i fer que els jocs en línia siguin inaccessibles.

L’IMPACTE DE LA MALA SEGURETAT INFORMÀTICA ALS JUGADORS I LA INDÚSTRIA DEL GAMING

La manca de seguretat informàtica als videojocs pot tenir greus conseqüències tant per als jugadors com per a la indústria en general. Els jugadors poden enfrontar robatori d’identitat, pèrdua d’informació personal i financera, i el segrest dels seus comptes de joc. A més, la manca de seguretat també pot resultar en la pèrdua de temps i esforç invertit en el joc, ja que els avenços i èxits poden ser eliminats o compromesos.

Pel que fa a la indústria del gaming, una mala seguretat informàtica pot portar a pèrdues econòmiques significatives a causa de la interrupció del servei, el robatori d’informació financera i la pèrdua de confiança dels consumidors. Les empreses de videojocs també poden enfrontar problemes legals i danys a la seva reputació si no aborden adequadament els problemes de seguretat informàtica i protegeixen els usuaris.

MILLORS PRÀCTIQUES PER ASSEGURAR EL TEU ENTORN DE JOC

Per protegir-se de les amenaces cibernètiques i mantenir un entorn de joc segur, els jugadors han de seguir algunes pràctiques recomanades:

 • Utilitzeu contrasenyes úniques i forts per a cada compte de joc i canvieu aquestes contrasenyes amb regularitat.
 • Habilitar l’autenticació de dos factors (2FA) sempre que estigui disponible.
 • Eviteu compartir informació personal i financera en plataformes de joc i fòrums en línia.
 • Aneu amb compte amb els enllaços i arxius adjunts sospitosos en missatges de xat de videojocs i correus electrònics.
 • Mantingueu el vostre programari i maquinari actualitzats, inclosos els sistemes operatius, navegadors i programes antivirus.
 • Utilitzeu una connexió a Internet segura en jugar en línia, com una xarxa privada virtual (VPN).
Ciberseguridad en videojuegos
Protegint els mons virtuals: la importància de la seguretat informàtica als videojocs 5

EINES I SOLUCIONS DE CIBERSEGURETAT PER A JUGADORS

Els jugadors també poden utilitzar diverses eines i solucions de ciberseguretat per protegir-se de les amenaces en línia. Algunes opcions inclouen:

 • Programari antivirus i antimalware: Aquestes aplicacions poden ajudar a detectar i eliminar programari maliciós abans que causi danys al sistema.
 • Tallafocs: Un tallafocs pot bloquejar connexions i trànsit no autoritzats, protegint el seu ordinador de possibles atacs.
 • VPN: Les xarxes privades virtuals (VPN) xifren la seva connexió a Internet i oculten la seva adreça IP, cosa que dificulta que els ciberdelinqüents rastregin la seva activitat en línia i accedeixin a la seva informació.

PROTEGINT ELS TEUS MÓNS VIRTUALS: CONSELLS PER A DESENVOLUPADORS DE VIDEOJOCS

Els desenvolupadors de videojocs també tenen un paper important en la protecció dels mons virtuals i la seguretat informàtica. Algunes estratègies clau inclouen:

 • Implementar mesures de seguretat robustes a totes les etapes del desenvolupament del joc, inclosa l’encriptació de dades, l’autenticació de dos factors i la protecció contra atacs DDoS.
 • Realitzar proves de seguretat regulars per identificar i abordar possibles vulnerabilitats abans que puguin ser explotades per ciberdelinqüents.
 • Educació i conscienciació sobre la seguretat informàtica per als jugadors, inclosa la promoció de bones pràctiques de seguretat i la comunicació de possibles riscos i amenaces.

EL PAPER DE LA COMUNITAT DE JOCS EN LA PROMOCIÓ DE LA CIBERSEGURETAT

La comunitat de jugadors també té un paper crucial en la promoció de la ciberseguretat al món del gaming. En compartir informació sobre amenaces i riscos,els jugadors poden ajudar a educar altres sobre les bones pràctiques de seguretat en línia. A més, els jugadors poden informar els desenvolupadors i les plataformes de jocs sobre qualsevol problema de seguretat que trobin, ajudant a millorar la seguretat per a tots els usuaris.

La comunitat de jugadors també pot ser una font valuosa de retroalimentació per als desenvolupadors de videojocs. En proporcionar comentaris sobre la seguretat i la privadesa en els jocs, els jugadors poden ajudar a influir en el disseny de jocs més segurs i protegits.

Ciberseguridad en videojuegos
Protegint els mons virtuals: la importància de la seguretat informàtica als videojocs 6

EL FUTUR DE LA SEGURETAT INFORMÀTICA A LA INDÚSTRIA DEL GAMING

A mesura que la indústria del gaming continua creixent, és probable que augmenti la necessitat de seguretat informàtica i solucions de ciberseguretat més avançades. Els desenvolupadors de videojocs i les plataformes de joc hauran de seguir millorant la seguretat dels seus sistemes per protegir els usuaris de possibles amenaces cibernètiques.

La intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic també poden tenir un paper important en la ciberseguretat dels videojocs. En utilitzar aquestes tecnologies per detectar i respondre a possibles amenaces, les plataformes de joc poden millorar la seva capacitat per protegir els usuaris i prevenir atacs cibernètics.

En resum

La seguretat informàtica en els videojocs és essencial per protegir els jugadors i la indústria del gaming en general. Els jugadors han de seguir pràctiques recomanades com utilitzar contrasenyes fortes i úniques, habilitar l’autenticació de dos factors i anar amb compte amb els enllaços i fitxers adjunts sospitosos. A més, els desenvolupadors de videojocs i les plataformes de joc han d’implementar mesures de seguretat robustes i educar els jugadors sobre possibles riscos i amenaces.

En treballar junts, els jugadors, desenvolupadors i plataformes de joc poden garantir un entorn de joc segur i protegit per a tots els usuaris.

Si necessiteu més assessorament en informàtica o servei tècnic no dubtei a posar-vos en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pa`gina de contacte i estarem encantats de respondre-us el més aviat possible.

Més informació sobre el concepte de videojoc a la wikipedia.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!

CIS Informatica Girona

Butlletí gratuït

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al corrent de les últimes novetats en informàtica per empreses. Pots donar-te de baixa quan vulguis des dels mateixos correus.