Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
copias-de-seguridad-wordpress

News

Com realitzar una còpia de seguretat per a la teva pàgina web WordPress: Pasos senzills per protegir la teva presència en línia

Les còpies de seguretat són una part essencial de la gestió d’un lloc web WordPress. Aquestes còpies no només protegeixen la teva pàgina web contra pèrdues de dades i atacs cibernètics, sinó que també asseguren la integritat del teu contingut i la continuïtat de la teva presència en línia. En aquest article, explorarem la importància de realitzar còpies de seguretat regulars per al teu lloc web WordPress i els riscos que comporta no fer-ho. Aprendrem com aquesta simple pràctica pot protegir el teu lloc web de desastres digitals i garantir la teva tranquil·litat en línia.

Pas 1: Escollir una eina de còpia de seguretat

A l’hora de triar una eina de còpia de seguretat per al teu lloc web WordPress, és crucial optar per una opció fiable i robusta. Hi ha diverses eines populars i àmpliament utilitzades que ofereixen funcionalitats excel·lents per realitzar còpies de seguretat de manera efectiva. Algunes de les opcions recomanades inclouen plugins com UpdraftPlus, BackupBuddy i VaultPress.

UpdraftPlus: Aquest plugin és una opció popular per a còpies de seguretat de WordPress, ja que ofereix una ampla gamma de funcionalitats i és molt fàcil d’utilitzar. Amb UpdraftPlus, pots programar còpies de seguretat automàtiques, emmagatzemar-les en diversos serveis de núvol com Google Drive o Dropbox, i restaurar-les amb només uns quants clics.

BackupBuddy: Reconegut per la seva fiabilitat i flexibilitat, BackupBuddy és una altra opció excel·lent per a còpies de seguretat de WordPress. Aquest plugin permet realitzar còpies de seguretat completes, incrementals o personalitzades, i ofereix opcions avançades de programació i emmagatzematge. BackupBuddy també inclou funcionalitats de migració de llocs web i restauració amb facilitat.

VaultPress: Desenvolupat per Automattic, la companyia darrere de WordPress.com, VaultPress és una solució de còpia de seguretat totalment integrada amb el teu lloc web WordPress. Aquest servei ofereix còpies de seguretat en temps real, protecció contra malware i accés fàcil a còpies de seguretat anteriors. VaultPress també inclou eines de monitoratge de seguretat i suport prioritari.

Amb aquestes eines de còpia de seguretat, podràs garantir la protecció i la integritat del teu lloc web WordPress de manera eficient i sense complicacions.

Pas 2: Preparar el teu lloc web per a la còpia de seguretat

Abans de realitzar la còpia de seguretat del teu lloc web WordPress, és important prendre algunes mesures preparatòries per garantir que el procés sigui fluid i efectiu. Aquí tens alguns consells clau per preparar el teu lloc web abans de fer la còpia de seguretat:

 1. Actualitzar el WordPress i els plugins: Assegura’t que estàs utilitzant la versió més recent de WordPress i que tots els plugins estan actualitzats a les seves versions més recents. Les actualitzacions contenen correccions de seguretat i millores de rendiment que poden ajudar a protegir el teu lloc web i evitar problemes durant la còpia de seguretat.
 2. Netejar la base de dades: Realitza una neteja de la base de dades eliminant dades innecessàries, com revisions antigues de pàgines i entrades, taules de còpies de seguretat anteriors i registres de spam. Això pot ajudar a reduir la grandària de la base de dades i millorar el rendiment del teu lloc web.
 3. Desactivar temporitzadors de còpies de seguretat automàtiques: Si tens configurats temporitzadors de còpies de seguretat automàtiques mitjançant altres plugins o serveis de hosting, és recomanable desactivar-los temporalment abans de fer la còpia de seguretat manual. Això evitarà conflictes i redundàncies en les còpies de seguretat.
 4. Comprovar l’espai d’emmagatzematge disponible: Abans de començar, assegura’t que tens prou espai d’emmagatzematge disponible en el teu servidor o servei de núvol per emmagatzemar la còpia de seguretat. Si cal, amplia l’espai d’emmagatzematge o esborra arxius innecessaris per fer lloc per a la nova còpia de seguretat.

Amb aquestes precaucions i preparatius, estaràs en una posició millor per realitzar una còpia de seguretat completa i fiable del teu lloc web WordPress, garantint la seguretat i la integritat de la teva presència en línia.

Pas 3: Realitzar la còpia de seguretat

Ara que has preparat el teu lloc web per a la còpia de seguretat, és hora de posar en pràctica el procés. A continuació, et guiaré pas a pas a través de com fer una còpia de seguretat completa del teu lloc web WordPress utilitzant l’eina escollida. A més, inclouré captures de pantalla i instruccions detallades per a cada pas del procés, perquè puguis seguir fàcilment el procés sense problemes.

 1. Inicia sessió al teu lloc web WordPress: Accedeix al teu panell d’administració de WordPress amb les teves credencials d’administrador.
 2. Accedeix a l’eina de còpia de seguretat: Troba l’eina de còpia de seguretat que has escollit a la teva llista de plugins instal·lats o als serveis de gestió de llocs web.
 3. Configura les opcions de la còpia de seguretat: Configura les opcions de la còpia de seguretat segons les teves preferències. Això pot incloure la freqüència de les còpies de seguretat, el lloc d’emmagatzematge de les còpies de seguretat i altres paràmetres rellevants.
 4. Inicia el procés de còpia de seguretat: Una vegada configurades les opcions, inicia el procés de còpia de seguretat fent clic al botó “Iniciar còpia de seguretat” o una opció similar.
 5. Espera que la còpia de seguretat es completi: Depenent de la grandària del teu lloc web i la configuració de la còpia de seguretat, el procés pot trigar uns minuts o més. Espera pacientment fins que la còpia de seguretat es completi.
 6. Verifica la còpia de seguretat: Un cop finalitzada la còpia de seguretat, verifica que s’hagi completat correctament revisant els registres de còpies de seguretat o utilitzant les eines de gestió de còpies de seguretat de l’eina que has utilitzat.

Amb aquests senzills passos, hauràs completat amb èxit una còpia de seguretat completa del teu lloc web WordPress, garantint la seva seguretat i la teva tranquil·litat en línia.

Copias de seguridad wordpress 2
Com realitzar una còpia de seguretat per a la teva pàgina web wordpress: pasos senzills per protegir la teva presència en línia 2

Pas 5: Prova de restauració de la còpia de seguretat

Un pas essencial després de realitzar una còpia de seguretat del teu lloc web WordPress és assegurar-te que la còpia és completa i funcional. La prova de restauració és una part crítica del procés de còpia de seguretat, ja que et permet comprovar que la còpia de seguretat s’hagi realitzat correctament i que el teu lloc web es pugui restaurar amb èxit en cas de necessitat.

Per provar la restauració de la còpia de seguretat de forma segura en el teu lloc web WordPress, segueix aquestes instruccions senzilles:

 1. Inicia sessió al teu panell d’administració de WordPress: Accedeix al teu lloc web WordPress amb les teves credencials d’administrador.
 2. Accedeix a l’eina de restauració de còpies de seguretat: Utilitza l’eina o el plugin que has utilitzat per fer la còpia de seguretat per accedir a les opcions de restauració.
 3. Selecciona la còpia de seguretat que vols restaurar: Troba la còpia de seguretat que has realitzat i selecciona-la per iniciar el procés de restauració.
 4. Segueix les instruccions de restauració: Segueix les instruccions proporcionades per l’eina de restauració per completar el procés. Això pot incloure confirmar la restauració, seleccionar els arxius a restaurar i altres passos rellevants.
 5. Verifica la restauració: Un cop finalitzada la restauració, verifica que el teu lloc web s’hagi restaurat amb èxit revisant les pàgines, les entrades i altres continguts per assegurar-te que tot estigui en el seu lloc.

Realitzar aquesta prova de restauració t’ajudarà a tenir la tranquil·litat de saber que la teva còpia de seguretat és completa i funcional, i que el teu lloc web es pot restaurar correctament en cas de necessitat. A més, et permetrà familiaritzar-te amb el procés de restauració i estar preparat per a futures emergències.

Fer una còpia de seguretat al nostre worpdress sense plugins

Fer una còpia de seguretat del teu lloc web WordPress sense utilitzar plugins pot ser una tasca més manual, però és totalment possible i, en alguns casos, pot ser preferible per als usuaris que prefereixen tenir més control sobre el procés. Aquí tens una explicació pas a pas de com fer una còpia de seguretat sense plugins:

 1. Accedeix al teu servidor: Inicia sessió al panell de control del teu proveïdor d’allotjament web. Aquest pot ser cPanel, Plesk, DirectAdmin o qualsevol altre panell que utilitzis.
 2. Accedeix al gestor de fitxers: Troba l’eina del gestor de fitxers al teu panell de control i accedeix-hi. Normalment, aquesta opció es troba sota el títol “Gestor de fitxers” o similar.
 3. Localitza els arxius del teu lloc web: Cerca la carpeta del teu lloc web dins del gestor de fitxers. Aquesta carpeta pot tenir un nom com “public_html”, “www” o el nom del teu domini.
 4. Fes una còpia de tots els arxius: Selecciona tots els arxius i carpetes que conformen el teu lloc web i fes-ne una còpia. Això normalment es pot fer fent clic amb el botó dret del ratolí sobre els arxius i seleccionant l’opció de “Comprimir” o “Comprimir en zip”.
 5. Descarrega la còpia de seguretat: Un cop hagis comprimit tots els arxius del teu lloc web en un arxiu zip, podràs descarregar-lo al teu ordinador fent clic amb el botó dret del ratolí sobre l’arxiu zip i seleccionant l’opció de “Descarregar”.
 6. Fes una còpia de la base de dades: Per fer una còpia de seguretat de la base de dades del teu lloc web, hauràs d’accedir al gestor de bases de dades del teu proveïdor d’allotjament. Allà, podràs trobar una opció per fer una còpia de seguretat de la teva base de dades, que normalment es pot fer fent clic amb el botó dret del ratolí sobre la base de dades i seleccionant l’opció de “Exportar”.
 7. Descarrega la còpia de seguretat de la base de dades: Un cop hagis exportat la còpia de seguretat de la base de dades, podràs descarregar-la al teu ordinador fent clic amb el botó dret del ratolí sobre l’arxiu d’exportació i seleccionant l’opció de “Descarregar”.

Un cop hagis realitzat aquests passos, tindràs una còpia completa del teu lloc web, incloent tots els arxius i la base de dades. És recomanable guardar aquesta còpia en un lloc segur, com ara el teu disc dur extern o un servei de núvol, per a futura referència en cas de necessitat de restauració.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!

CIS Informatica Girona

Butlletí gratuït

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al corrent de les últimes novetats en informàtica per empreses. Pots donar-te de baixa quan vulguis des dels mateixos correus.