Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
Formació ciberseguretat girona

News

La formació en ciberseguretat a les empreses és més important del que creus

Les empreses hem de prendre consciència de la importància que té la formació en ciberseguretat per aels nostres empleats. Aquesta pot ser la millor mesura de prevenció davant les ciberamenaces.

La ciberseguretat és una preocupació cada vegada més important per a les empreses a mesura que augmenten els atacs cibernètics i la quantitat de dades sensibles emmagatzemades en línia. La formació en ciberseguretat per als empleats és fonamental per garantir la seguretat de les dades de l’empresa i evitar les violacions de seguretat.

A través de la formació, els empleats poden aprendre les millors pràctiques per a la seguretat en línia, com ara la protecció de les contrasenyes i la detecció de correus electrònics de phishing. A més, la formació en ciberseguretat també pot ajudar a fomentar una cultura de seguretat en l’empresa, on tothom assumeix la responsabilitat de protegir les dades de l’empresa.

La formació en ciberseguretat és una part important de la feina de tothom, des del director general fins als becaris. Hi ha diverses raons per les quals necessita impartir formació sobre ciberseguretat a la seva empresa:

Eliminar errors d’enginyeria social

L’enginyeria social és la forma més comuna de ciberatac. Els pirates informàtics utilitzen l’enginyeria social per accedir a informació delicada manipulant els usuaris perquè facilitin les seves credencials, obrin un fitxer adjunt maliciós en un correu electrònic o visitin un lloc web compromès.

La formació en ciberseguretat per als empleats pot ajudar a prevenir errors d’enginyeria social mitjançant la sensibilització sobre les tàctiques comunes utilitzades pels ciberdelinqüents per obtenir informació confidencial o accés no autoritzat a les xarxes d’una empresa. Això pot incloure instruir als empleats sobre com detectar i evitar el phishing, com ser conscients dels anomenats “amics falsos” i com protegir la informació personal i les contrasenyes.

Això pot ajudar a reduir el risc d’atacs d’enginyeria social reeixits, ja que els empleats estaran més preparats per detectar i evitar les tàctiques utilitzades pels ciberdelinqüents.

Crear una cultura de ciberseguretat a la vostra organització

Crear una cultura de seguretat informàtica per als treballadors de l’empresa és fonamental per garantir la protecció de les dades i les operacions de l’empresa contra els atacs cibernètics. Això implica fer que la seguretat informàtica sigui una preocupació compartida per tots els empleats, no només per a l’equip de seguretat o TI.

Una cultura de seguretat informàtica implica que els empleats estiguin alineats amb les polítiques de seguretat de l’empresa i que segueixin les pràctiques recomanades per evitar vulnerabilitats. També implica que els empleats s’entrenin per detectar i respondre a les amenaces informàtiques, i que estiguin disposats a col·laborar i comunicar-se amb l’equip de seguretat per garantir la protecció de les dades de l’empresa.

Crear una cultura de seguretat informàtica també pot ajudar a promoure una mentalitat de prevenció i detecció d’amenaces, en lloc d’un enfocament reactiu, reduint així el risc d’atacs cibernètics reeixits. Així mateix, també pot ajudar a evitar errors humans, com l’ús inadequat de les contrasenyes o la divulgació accidental de dades confidencials.

Evitar que els usuaris siguin presa de phishing, malware, ransomware i altre programari maliciós

La formació en seguretat cibernètica és crucial per a les empreses perquè els usuaris són un dels principals vectors d’entrada per als ciberatacs. Els usuaris poden ser preses fàcils per als ciberdelinqüents si no estan informats sobre les amenaces cibernètiques i les maneres de prevenir-les.

La formació en seguretat cibernètica ajuda a les empreses a:

  • Identificar les amenaces cibernètiques: Els usuaris estan millor preparats per identificar les amenaces cibernètiques, com el phishing, malware, ransomware i altres, si estan informats sobre com es presenten i com evitar-les.
  • Millorar la consciència de seguretat: La formació ajuda a crear una cultura de seguretat en l’empresa, on els usuaris estan més conscients de les amenaces cibernètiques i les mesures de seguretat.
  • Reduir els riscos: Els usuaris que estan ben informats sobre les amenaces cibernètiques i les mesures de seguretat estan menys exposats als ciberatacs, i això redueix el risc de les empreses.
  • Complir amb les normatives i regulacions: Moltes normatives i regulacions requereixen que les empreses implementin mesures de seguretat adequades per protegir les dades dels clients. La formació en seguretat cibernètica ajuda les empreses a complir amb aquestes normatives i regulacions.
  • Reduir els costos: Els ciberatacs poden ser molt costosos per a les empreses, ja sigui per pèrdua de dades, temps d’inactivitat o costos de recuperació. La formació en seguretat cibernètica pot ajudar a reduir els costos associats als ciberatacs.

Evitar que els empleats cometin errors costosos

Els errors en aquest camp poden ser molt costosos: fer clic a enllaços enviats a través del correu electrònic o descarregar aplicacions que poden contenir components maliciosos.

Phishing i programari maliciós

El phishing és un ciberatac comú que consisteix en l’enviament de correus electrònics fraudulents dissenyats per enganyar-vos i fer-vos compartir la vostra informació personal, com ara contrasenyes o dades de targetes de crèdit. El programari maliciós és un programari maliciós que pot infectar el teu dispositiu sense el teu coneixement, causant danys als arxius i dades emmagatzemats en ell. Per evitar ser víctima d’aquests atacs

No obrir correus electrònics de remitents desconeguts

Comprova l’URL dels llocs web abans d’introduir informació confidencial, com ara contrasenyes i dades de targetes de crèdit (per exemple, si iniciaràs sessió en un compte, ves on et porta). Esborra immediatament els correus sospitosos

Ajudar els usuaris a seleccionar contrasenyes segures

Animeu els vostres empleats a utilitzar contrasenyes llargues i complexes, en lloc de curtes i fàcils de desxifrar.

També és important no reutilitzar la mateixa contrasenya en diferents comptes, ja que això pot portar els pirates informàtics directament a sistemes corporatius com l’emmagatzematge de fitxers o els servidors de correu electrònic. Els empleats també han d’evitar utilitzar informació personal a les seves contrasenyes (com a aniversari), que podria ser fàcilment endevinada per altres persones. Si necessites ajuda per triar una contrasenya segura per a tu o per als teus empleats, hi ha molts llocs web que poden generar cadenes de caràcters aleatoris que poden servir com a contrasenyes eficaces. Finalment, no comparteixis la contrasenya amb ningú, ni tan sols amb el personal informàtic.

Si crear contrasenyes segures es converteix en una tasca feixuga és molt important aconseguir un generador de contrasenyes que emmagatzemi la informació de manera xifrada. Alguns dels generadors de constrasenyes més famosos són:

  • LastPass Password Generator: proporciona una opció per personalitzar la longitud i la complexitat de la contrasenya. També ofereix opcions per incloure caràcters especials, números i lletres majúscules.
  • Norton Password Generator: proporciona opcions per personalitzar la longitud de la contrasenya, així com per incloure caràcters especials i números. També ofereix la possibilitat de generar contrasenyes de frases.
  • Dashlane Password Generator: proporciona opcions per personalitzar la longitud de la contrasenya i per incloure caràcters especials i números. També ofereix la possibilitat de generar contrasenyes de frases.
  • Strong Password Generator: és molt senzill de fer servir i proporciona opcions per personalitzar la longitud de la contrasenya i per incloure caràcters especials, números i lletres majúscules.
  • Random.org: proporciona contrasenyes aleatòries i totalment segures, basat en números aleatoris.
Ciberataques de dia zero
La formació en ciberseguretat a les empreses és més important del que creus 2

Respondre millor a atacs de dia zero

Els atacs de dia zero són vulnerabilitats noves, desconegudes i sense pegats. Un equip de ciberseguretat pot trigar setmanes a identificar un atac de dia zero a la xarxa, sobretot si no sap què cercar. Els empleats necessiten formació per identificar i notificar aquest tipus d’amenaces, de manera que els equips de TI les puguin abordar ràpidament.

La formació en ciberseguretat ajuda els empleats a comprendre la necessitat d’estar alerta mentre utilitzen els ordinadors o els dispositius mòbils de l’empresa a casa o de viatge. En ensenyar-los com s’infiltren els actors maliciosos en els sistemes, podeu dotar els empleats dels coneixements necessaris per respondre adequadament quan trobin contingut sospitós en línia o en un fitxer adjunt de correu electrònic.

Conclusió: Els mòduls de formació en ciberseguretat poden augmentar dràsticament la conscienciació sobre ciberseguretat a la vostra empresa.

Els mòduls de formació en ciberseguretat són una excel·lent manera de proporcionar als seus empleats els coneixements que necessiten per treballar de manera segura en un entorn cada cop més perillós. També poden ajudar a augmentar la conscienciació sobre la ciberseguretat a tota l’empresa, tant animant els empleats a pensar de forma més crítica sobre les seves pròpies accions com proporcionant-los informació sobre com es poden protegir a si mateixos i als altres.

Si esteu buscant una nova forma de millorar la conscienciació sobre ciberseguretat a la vostra empresa, considereu la possibilitat d’implantar algun tipus de programa de formació per a empleats. En implicar els empleats en les pràctiques de seguretat de la seva organització, podrà mantenir tothom fora de perill de ciberamenaces com les estafes de pesca o les infeccions de codi maliciós.

Si necessites assessorament informàtic per tu o la teva empresa no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!