Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
como evitar el spam

News

Protegeixi la safata d’entrada: Estratègies eficaces per protegir-se dels missatges spam no desitjats

Els missatges de correu brossa no només són una molèstia, sinó que també poden representar un perill per a la nostra seguretat i privadesa.

El correu electrònic s’ha convertit en una eina essencial al nostre dia a dia, tant en l’àmbit personal com professional. No obstant això, una de les majors molèsties que enfrontem en utilitzar el correu electrònic són els missatges d’spam no desitjats. Aquests missatges no només omplen la nostra safata d’entrada, sinó que també representen una amenaça per a la nostra seguretat i privadesa. En aquest article, explorarem les estratègies eficaces per protegir-se dels missatges d’spam no desitjats i mantenir la seva safata d’entrada segura.

Els perills i riscos dels missatges d’spam

Els missatges de correu brossa no només són una molèstia, sinó que també poden representar un perill per a la nostra seguretat i privadesa. Molts missatges d’spam estan dissenyats per enganyar els destinataris i fer que revelin informació personal o financera confidencial. Això pot portar al robatori d’identitat, frau financer i altres delictes cibernètics. A més, els missatges d’spam sovint contenen enllaços maliciosos o adjunts infectats que poden danyar els nostres dispositius o infectar-los amb malware. Per tant, és crucial prendre mesures per protegir-se d’aquests missatges no desitjats i salvaguardar la seva seguretat en línia.

Tipus de missatges d’spam

Hi ha diferents tipus de missatges de correu brossa que podem trobar a la nostra safata d’entrada. Alguns dels tipus més comuns inclouen:

 1. Publicitat no desitjada: aquests són missatges que promocionen productes o serveis no desitjats. Poden incloure ofertes per a medicaments falsos, productes miraculosos per baixar de pes o serveis dubtosos.
 2. Estafes i fraus: aquests missatges estan dissenyats per enganyar els destinataris i fer que revelin informació personal o financera confidencial. Poden incloure correus electrònics que pretenen ser de bancs o institucions financeres, demanant informació d’inici de sessió o detalls de la targeta de crèdit.
 3. Phishing: aquests missatges estan dissenyats per enganyar els destinataris i fer que visitin llocs web falsos per robar informació personal o financera. Els missatges de pesca sovint imiten empreses o institucions legítimes i sol·liciten informació d’inici de sessió o detalls de la targeta de crèdit.

Com els spammers obtenen la seva adreça de correu electrònic

És important comprendre com els spammers obtenen la seva adreça de correu electrònic per poder protegir-se de manera efectiva. Algunes de les formes més comunes en què els spammers obtenen adreces de correu electrònic inclouen:

 1. Rastreig de llocs web: els spammers poden utilitzar programes automatitzats per buscar adreces de correu electrònic a llocs web públics o fòrums en línia.
 2. Compra de llistes de correu: els spammers poden comprar o adquirir llistes de correu electrònic de dubtosa procedència que contenen adreces de correu electrònic de persones que no han donat el seu consentiment per rebre missatges.
 3. Enginyeria social: els spammers poden obtenir adreces de correu electrònic mitjançant tècniques d’enginyeria social, com fer-se passar per una empresa legítima i sol·licitar informació personal o financera.

Senyals comuns de correus electrònics d’spam

És important estar atent als senyals comuns dels correus electrònics de correu brossa per poder identificar-los i prendre les mesures adequades. Alguns dels senyals comuns dels correus electrònics de correu brossa inclouen:

 1. Remitent desconegut: si el remitent del correu electrònic no és reconegut o sembla sospitós, és probable que sigui un correu electrònic de correu brossa.
 2. Assumpte enganyós o sensacionalista: els correus electrònics d’spam sovint tenen línies d’assumpte enganyoses o sensacionalistes dissenyades per cridar l’atenció del destinatari.
 3. Contingut no sol·licitat: si rep un correu electrònic que no va sol·licitar o no esperava, és probable que sigui un correu electrònic de correu brossa.

Estratègies per protegir la safata d’entrada dels missatges d’spam

A continuació, es presenten algunes estratègies eficaces per protegir la safata d’entrada dels missatges de correu brossa no desitjats:

Crear contrasenyes sòlides i segures

Una de les formes més efectives de protegir la safata d’entrada dels missatges d’spam és crear contrasenyes sòlides i segures. Assegureu-vos d’utilitzar una combinació de lletres majúscules i minúscules, números i caràcters especials en la contrasenya. Eviteu utilitzar contrasenyes òbvies o fàcilment endevinables, com la data de naixement o el nom de la mascota. A més, és important canviar les contrasenyes regularment i no utilitzar la mateixa contrasenya per a múltiples comptes.

Utilitzar filtres de correu electrònic i bloquejar els spammers

La majoria dels proveïdors de serveis de correu electrònic ofereixen filtres de correu electrònic que poden ajudar a identificar i bloquejar els missatges d’spam. Assegureu-vos d’activar els filtres d’spam al vostre compte de correu electrònic i marqueu els missatges d’spam com a tal. A més, podeu afegir adreces de correu electrònic de correu brossa coneguts a la llista de bloqueig, cosa que evitarà que els vostres missatges arribin a la safata d’entrada.

Evitar fer clic a enllaços i adjunts sospitosos

Una de les formes més comunes en què els spammers intenten enganyar els destinataris és a través d’enllaços i adjunts sospitosos. Eviteu fer clic a enllaços o obrir adjunts a correus electrònics que semblin sospitosos o provinguin de remitents desconeguts. Aquests enllaços i adjunts poden contenir codi maliciós o redirigir-lo a llocs web maliciosos.

Consells per mantenir segur a les xarxes socials i plataformes en línia

A més de protegir la seva safata d’entrada dels missatges d’spam, és important prendre mesures per mantenir segur a les xarxes socials i plataformes en línia. Alguns consells per mantenir-se segur inclouen:

 1. Ajustar la configuració de privadesa: assegureu-vos de revisar i ajustar la configuració de privadesa als seus perfils de xarxes socials i altres plataformes en línia. Això us permetrà controlar qui pot veure la seva informació personal i reduir el risc de ser víctima d’spam o frau.
 2. Ser cautelós en acceptar sol·licituds d’amistat o connexions: no accepteu sol·licituds d’amistat o connexions de persones desconegudes. Verifiqueu amb cura el perfil de la persona abans d’acceptar la sol·licitud i eviteu compartir informació personal o confidencial amb persones que no coneixeu en línia.
 3. No fer clic a enllaços sospitosos: igual que en els correus electrònics, eviteu fer clic a enllaços sospitosos a les xarxes socials i altres plataformes en línia. Aquests enllaços poden redirigir-lo a llocs web maliciosos o infectar el dispositiu amb codi maliciós.

Els proveïdors de serveis de correu electrònic i les seves capacitats de filtratge d’spam

Els proveïdors de serveis de correu electrònic juguen un paper important en la protecció contra els missatges d’spam. Alguns proveïdors de serveis de correu electrònic tenen capacitats avançades de filtratge de correu brossa que poden ajudar a identificar i bloquejar missatges no desitjats. És important triar un proveïdor de serveis de correu electrònic fiable que tingui una bona reputació en termes de seguretat i protecció contra el correu brossa.

Conclusió i reflexions finals

Els missatges de correu brossa no desitjats representen una amenaça per a la nostra seguretat i privadesa en línia. És important entendre els perills i riscos associats amb els missatges d’spam i prendre mesures per protegir-se. Mitjançant la implementació d’estratègies efectives, com crear contrasenyes sòlides, utilitzar filtres de correu electrònic i bloquejar els spammers, educar-se sobre la consciència del correu brossa i mantenir-se segur a les xarxes socials i plataformes en línia, podem protegir la nostra safata d’entrada i mantenir-nos segurs en línia. Recordeu sempre notificar i reenviar els missatges d’spam per ajudar a combatre aquesta amenaça.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!

CIS Informatica Girona

Butlletí gratuït

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al corrent de les últimes novetats en informàtica per empreses. Pots donar-te de baixa quan vulguis des dels mateixos correus.