Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
logo OpenAI

News

Què és el ChatGTP d’OpenAI i perquè està revolucionant el nostre present?

ChatGTP és l'acrònim d'una nova tecnologia revolucionària que ens permet mantenir converses totalment naturals amb una intel·ligència artificial.

Dins el món de les intel·ligències artificials hi ha petites espurnes (potser no tan petites) de veritable intel·ligència actualment. Avui volem parlar del Chat GPT de l’empresa OpenAI, una aplicació de xat GPT basada en intel·ligència artificial OpenAI que està encenent les xarxes i està donant molt que parlar. ChatGPT és una intel·ligència artificial amb la qual s’hi poden mantenir converses fluides i que ens permet accedir molt i molt fàcilment a una quantitat de coneixements abismal.

Per començar entra a la pàgina d’OpenAi i fes clic al botó “try”. Només cal registrar-se i acceptar les polítiques d’ús.

Chatgpt openai
Què és el chatgtp d'openai i perquè està revolucionant el nostre present? 2

Què és la intel·ligència artificial?

Segons la propia OpenAI indica:

La intel·ligència artificial (IA) és la capacitat d’una màquina o sistema per realitzar tasques que normalment requereixen intel·ligència humana, com ara el raonament, l’aprenentatge i la resolució de problemes. La IA es basa en algoritmes i tècniques de processament de dades i de llenguatge natural que permeten a les màquines simular la intel·ligència humana.

Hi ha diferents tipus de IA, incloent la IA feble i la IA forta. La IA feble és un tipus d’IA que s’enfoca a fer tasques específiques i és capaç d’aprendre per si mateixa a través del procés d’aprenentatge automàtic. La IA forta, per altra banda, és un tipus d’IA que és capaç de realitzar qualsevol tasca intel·lectual que un ésser humà pugui fer.

La IA s’està utilitzant cada vegada més en una àmplia varietat d’aplicacions, com l’automatització de treballs, l’assistència virtual i la millora de l’eficiència i la productivitat a les empreses. També s’està utilitzant en l’àmbit de la salut, l’educació i el transport, entre altres àrees. No obstant això, també hi ha preocupacions sobre els possibles efectes de la IA en l’ocupació i la privadesa.

I si li preguntem per a què serveix la inteligència artifical?

La seva resposta és igualment exacta:

La intel·ligència artificial (IA) s’utilitza en una àmplia varietat d’aplicacions, algunes de les quals són:

  1. Processament del llenguatge natural: La IA es pot utilitzar per processar i comprendre el llenguatge natural humà, cosa que permet la creació de chatbots i assistents virtuals.
  2. Traducció automàtica: La IA es pot utilitzar per traduir textos i discursos d’un idioma a un altre de manera automàtica.
  3. Reconeixement de veu i d’imatge: La IA es pot utilitzar per reconèixer i processar la veu i les imatges de manera automàtica.
  4. Presa de decisions: La IA es pot utilitzar per prendre decisions i fer prediccions basades en dades i algorismes.
  5. Automatització de fàbriques: La IA es pot utilitzar per controlar i coordinar la producció en una fàbrica de manera automàtica.
  6. Assessorament financer: La IA es pot utilitzar per proporcionar assessorament financer i fer prediccions sobre el mercat financer.
  7. Serveis d’atenció al client: La IA es pot utilitzar per proporcionar serveis d’atenció al client, com ara la resposta a preguntes freqüents i la resolució de problemes.

En general, la IA s’utilitza per automatitzar tasques que requereixen un alt nivell d’intel·ligència i complexitat, i per realitzar tasques difícils o impossibles de realitzar de manera manual.

Tanmateix, el seu nivell de complexitat pot anar molt més lluny encara. Cal remarcar que aquesta tecnologia és capaç d’escriure aquest article per sí mateixa; o fins i tot d’escriure’ns un poema!

Quan li preguntem si li agrada la poesia ens contesta que com que és una IA no té gustos personals, tanmateix, la seva tasca és la de proporcionar informació el més precisa i exacta possible independentment de si li agrada o no. I així doncs, li manem que ens escrigui un poema sobre l’aigua i aquest n’és el resultat (escrit en poc menys de 20 segons):

Aigua, element vital
Que ens dóna la vida
Al seu fluid moviment
Ens ofereix el seu do

Del cel cau com a pluja
I del terra brolla i flueix
Rius i mars l’allotgen
I en ells es reflecteix el cel

Aigua, el medi de la vida
Que ens renta i ens refresca
Ens dona força i ens neteja
Necessitem de tu

Aigua, el tresor del món
Que hem de preservar
No malbaratis ni una gota
Perquè és vital per a tothom

Com pot OpenAI ajudar al futur de la humanitat?

Evidentment, no ens n’hem pogut estar de preguntar-li en quina mesura aquesta tecnologia pot ajudar al futur de la humanitat (cosa que resulta induptable, ja ho està fent), no obstant això en diu el següent:

L’intel·ligència artificial (AI) pot ajudar a la vida i al futur de la humanitat de diverses maneres. Algunes de les formes en què OpenAI es dedica a fer això són:

Millora de la productivitat

Les intel·ligències artificials poden automatitzar tasques repetitives i laborioses, alliberant temps per a les activitats que requereixen una major creativitat i pensament crític humà. Això pot millorar l’eficiència i productivitat de les empreses i indústries, beneficiant tant els treballadors com els consumidors.

Millora de la salut

L’AI pot ajudar a detectar i diagnosticar malalties amb més precisió i rapidesa, així com a identificar patrons en dades de salut que poden ajudar a millorar les decisions de tractament. Això pot conduir a una millora de la salut i una major esperança de vida per a la població en general, entre moltes altres raons relacionades.

Millora de la seguretat

L’AI pot ser utilitzada per millorar la seguretat en moltes àrees, com ara la detecció de bombes, la identificació de patrons de comportament sospitós i la predicció de desastres naturals. Això pot ajudar a evitar danys i salvar vides.

Millora de l’educació

Malgrat les primeres i típiques crítiques que apareixen quan una nova i revolucionària tecnologia trenca motlles, com per exemple, que a Nova York s’ha prohibit l’ús del chat GPT per a evitar que ens alumnes no el facin servir per fer els deures de classe.

Malgrat això, les intel·ligènies artificials poden ajudar a personalitzar l’aprenentatge i oferir a cada estudiant un programa d’aprenentatge adaptat a les seves necessitats i ritmes d’aprenentatge individuals. Això pot millorar l’èxit acadèmic i l’ocupabilitat dels estudiants.

Conclusions fascinants

En resum, l’ús que n’hem fet del chat GPT en aquest article és irrisori en comparació amb les seves capacitats, i el nivell de complexitat de la informació a la qual tenim accés és fascinant i la naturalitat de la conversa és extraordinaria malgrat estem fent ús d’una tecnologia en fase beta.

Realment OpenAi té molts números de ser un nou Google. De fet, sense ara més lluny, Microsoft ja ha avisat que implementarà chat GPT al seu cercador Bing.

I això només és el principi…

Si necessites assessorament informàtic per tu o la teva empresa no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!

CIS Informatica Girona

Butlletí gratuït

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al corrent de les últimes novetats en informàtica per empreses. Pots donar-te de baixa quan vulguis des dels mateixos correus.