Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
autentificacion de doble factor

News

Què és l’autenticació de doble factor i perquè és tan important per a protegir la nostra privacitat

Dins el camp de la ciberseguretat, la part més important per a dur-la a terme i estalviar-nos maldecaps és la prevenció. I, parlant en termes de prevenció, una de les mesures més oblidades i deixades de banda, però alhora més sagueres és l’autenticació per doble factor.

Què és l’autenticació de doble factor?

L’autenticació de dos factors és una mesura de seguretat que requereix que introduïu un codi addicional, a més de la vostra contrasenya, per accedir a un compte o servei en línia.

Aquest codi addicional pot ser un SMS enviar al vostre telèfon mòbil, una notificació d’una aplicació de seguretat o un codi generat per un dispositiu de seguretat, com ara una clau de seguretat.

L’objectiu de l’autenticació de dos factors és fer més difícil per als hackers accedir als vostres comptes, ja que necessitarien no només la vostra contrasenya, sinó també aquest altre codi de verificació.

Les 3 raons més importants per a l’ús de l’autenticació de doble factor.

  • Protegeix la vostra informació crítica: l’autenticació de dos factors pot ajudar a protegir la vostra informació personal i les vostres dades financeres davant els ciberatacs.
  • Evita l’accés no autoritzat: Si algú descobreix la vostra contrasenya, encara no podran accedir al vostre compte sense el codi de verificació addicional.
  • Facilita la recuperació del compte: Si perdeu la vostra contrasenya, l’autenticació de dos factors pot fer que sigui més fàcil recuperar el vostre compte, ja que necessitaríeu accés al dispositiu de verificació per obtenir el codi de verificació.

Per configurar l’autenticació de dos factors, segueix aquestes instruccions:

  • Aneu a la configuració del compte que vulguis assegurar i cerca l’opció d’autenticació de doble factor.
  • Segueix les instruccions per configurar el dispositiu de verificació, com ara descarregar una aplicació de seguretat al mòbil o afegir el vostre número de telèfon mòbil.
  • Introduïu la informació del dispositiu de verificació i activeu l’autenticació de dos factors.
  • Cada vegada que inicieu la sessió des d’un dispositiu nou, se us sol·licitarà que introduïu un codi de verificació, a més de la vostra contrasenya.

Aplicacions per a mòbil per a la seguretat de doble factor

Hi ha diverses aplicacions d’autenticació de dos factors per a mòbils que es poden utilitzar per millorar la seguretat dels vostres comptes en línia. Algunes de les més populars són:

Google Authenticator

Aquesta és una aplicació gratuïta de Google que genera codis de verificació únics per a l’autenticació de dos factors. S’integra amb diferents comptes en línia, com ara Google, Facebook, Dropbox i molts altres.

Microsoft Authenticator

Aquesta és una aplicació gratuïta de Microsoft que també genera codis de verificació únics per a l’autenticació de dos factors. S’integra amb diferents comptes en línia, com ara Microsoft, Dropbox i molts altres, i és capaç d’emmagatzemar, a més contrasenyes encriptades.

Authy

Aquesta és una aplicació gratuïta que ofereix autenticació de dos factors i gestió de contrasenyes per a diferents comptes en línia. També permet sincronitzar les dades entre dispositius i ofereix una opció de recuperació de compte en cas de pèrdua del telèfon mòbil.

LastPass Authenticator

Aquesta és una aplicació gratuïta que ofereix autenticació de dos factors i gestió de contrasenyes per a diferents comptes en línia. S’integra amb l’extensió de navegador LastPass i permet sincronitzar les dades entre dispositius.

1password
Què és l'autenticació de doble factor i perquè és tan important per a protegir la nostra privacitat 2

1Password

1Password és una aplicació de pagament per a mòbils i ordinadors que ofereix autenticació de dos factors i gestió de contrasenyes per a diferents comptes en línia. Aquesta aplicació és molt útil per ajudar a protegir la vostra informació personal i les vostres dades financeres davant els ciberatacs, ja que us permet crear i emmagatzemar contrasenyes segures i utilitzar l’autenticació de dos factors per a comptes importants.

Una de les millors coses de 1Password és la seva interfície d’usuari intuïtiva i fàcil d’utilitzar. La configuració i l’ús de l’aplicació són molt senzills, i la integració amb diferents comptes en línia és molt àmplia. A més, 1Password ofereix una opció de recuperació de compte en cas de pèrdua del telèfon mòbil i una funció de “vault” segur per emmagatzemar informació personal i dades financeres de forma segura.

En resum…

L’autenticació de doble factor és una mesura que, si no és completament infal·lible, és una de les més segures que existeixen actualment. Aprendre a configurar-la és cap dalt per a seguretat en termes de privacitat.

Si necessites assessorament informàtic per tu o la teva empresa no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!

CIS Informatica Girona

Butlletí gratuït

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al corrent de les últimes novetats en informàtica per empreses. Pots donar-te de baixa quan vulguis des dels mateixos correus.