Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
Que es virus troyano

News

Què és un virus troià? GUIA COMPLETA

Un cop instal·lat, el virus troià pot donar als ciberdelinqüents accés al vostre ordinador i permetre'ls realitzar diverses activitats malicioses

Benvingut a la guia completa sobre virus troians. En aquesta guia, parlarem sobre els diferents tipus de virus troians, com funcionen, com detectar-los i eliminar-los, i com protegir-ne l’ordinador. Al final d’aquesta guia, hauries de tenir una idea clara del que és un virus troià, com funciona i com protegir-te’n.

Què és un virus troià?

Un virus troià és un tipus de programari maliciós (malware) dissenyat per accedir al teu ordinador sense que te n’adonis. Es pot presentar de moltes maneres, com ara un fitxer, un programa o un enllaç URL. Quan s’activa, pot realitzar diverses accions al vostre ordinador, com ara descarregar un altre programari maliciós, registrar les vostres pulsacions de tecles o fins i tot permetre als ciberdelinqüents accedir al vostre ordinador i a les vostres dades.

El nom “troià” ​​procedeix de la clàssica història grega del Cavall de Troia. Igual que a la història, un virus troià es disfressa d’una cosa inofensiva i pot ser difícil de detectar i eliminar. Podeu arribar al vostre ordinador mitjançant un correu electrònic, un fitxer, un programa o un anunci en línia.

Els virus troians es poden utilitzar per robar informació personal, com ara contrasenyes, dades bancàries i números de targetes de crèdit. També es poden utilitzar per esborrar fitxers, infectar altres ordinadors i prendre el control del vostre ordinador.

Com funciona un virus troià?

Un virus troià s’instal·la a un sistema informàtic sense el coneixement de l’usuari. Es pot instal·lar obrint un fitxer maliciós, fent clic en un enllaç maliciós o descarregant un programa maliciós. Un cop instal·lat, el virus troià pot donar als ciberdelinqüents accés al vostre ordinador i permetre’ls realitzar diverses activitats malicioses, com robar informació, esborrar arxius o fins i tot prendre el control del vostre ordinador.

La manera més habitual d’instal·lar un virus troià és a través d’un correu electrònic. Els ciberdelinqüents envien correus electrònics amb fitxers adjunts maliciosos o enllaços que, en fer clic, instal·len el virus. També podeu enviar correus electrònics que semblin procedir d’una font legítima, com un banc o una botiga en línia, i demanar-li que feu clic en un enllaç o descarregueu un fitxer.

Característiques del virus troià
Què és un virus troià? Guia completa 3

Signes comuns d’un virus troià

Pot ser difícil detectar un virus troià al vostre ordinador, ja que està dissenyat per romandre ocult. No obstant això, hi ha alguns signes comuns que poden indicar que pot tenir un virus troià al vostre ordinador. Entre ells s’hi inclouen:

 • Anuncis o missatges emergents desconeguts
 • Canvis inesperats a la configuració de l’ordinador
 • L’ordinador funciona amb lentitud.
 • L’ordinador es bloqueja o es congela
 • No podeu accedir a determinats llocs web.
 • El programa antivirus està desactivat.

Si observeu algun d’aquests símptomes, és important que actueu com més aviat millor.

Com protegir el vostre ordinador contra els virus troians

La millor manera de protegir el vostre ordinador d’un virus troià és estar alerta i prendre mesures per protegir el seu ordinador de programari maliciós. Aquests són alguns consells que us ajudaran a protegir el vostre ordinador d’un virus troià:

 • Utilitzeu un programa antivirus de confiança i mantingueu-lo actualitzat.
 • No obriu correus electrònics de fonts desconegudes
 • No feu clic a enllaços ni descarregueu fitxers adjunts de fonts desconegudes.
 • Mantingueu actualitzats el sistema operatiu i el programari.
 • Utilitzeu un tallafocs per bloquejar activitats sospitoses.
 • Sigueu conscients de les estafes de phishing

Seguint aquests passos, podeu ajudar a protegir el vostre ordinador d’un virus troià.

Com detectar un virus troià

Si creu que pot tenir un virus troià al vostre ordinador, és important que actuï amb rapidesa. El primer pas és escanejar el vostre ordinador amb un programa antivirus. Això us ajudarà a detectar qualsevol programari maliciós, inclosos els troians, al vostre ordinador.

Si l’anàlisi no detecta cap programari maliciós, podeu utilitzar una eina més avançada, com ara un detector de rootkits. Això us ajudarà a detectar qualsevol programari maliciós que estigui ocult en les profunditats del sistema.

Com eliminar un virus troià

Si heu detectat un virus troià al vostre ordinador, és important actuar amb rapidesa. El primer pas és fer servir un programa antivirus per eliminar el virus. Molts programes antivirus tenen la capacitat de detectar i eliminar virus troians.

Si el programa antivirus no és capaç d’eliminar el virus, potser haureu d’utilitzar eines més avançades. És important recordar que eliminar un virus pot ser difícil i que només ho hauries d’intentar si tens experiència en aquest camp.

Com eliminar un virus troià
Què és un virus troià? Guia completa 4

Tipus comuns de virus troians

Hi ha molts tipus diferents de virus troians, cadascun amb diferents funcions i nivells de gravetat. Alguns dels tipus més comuns de virus troians són:

 • Troians de porta del darrere: Aquests troians permeten als ciberdelinqüents accedir al vostre ordinador i a les vostres dades sense el vostre coneixement. Poden utilitzar-se per robar informació i esborrar fitxers.
 • Troians bancaris: Aquests troians estan dissenyats per robar informació bancària, com ara contrasenyes i números de targetes de crèdit.
 • Troians descarregadors: Aquests troians s’utilitzen per descarregar altres programes maliciosos, com ara ransomware, al vostre ordinador.
 • Troians espia: Aquests troians estan dissenyats per espiar les seves activitats i registrar les pulsacions de tecles.

Com evitar que s’instal·li un virus troià

La millor manera d’evitar que s’instal·li un virus troià al vostre ordinador és estar alerta i prendre mesures per protegir el seu ordinador de programari maliciós. Aquests són alguns consells que us ajudaran a protegir el vostre ordinador d’un virus troià:

 • Utilitzeu un programa antivirus de confiança i mantingueu-lo actualitzat.
 • No obriu correus electrònics de fonts desconegudes
 • No feu clic a enllaços ni descarregueu fitxers adjunts de fonts desconegudes.
 • Mantingueu actualitzats el sistema operatiu i el programari.
 • Utilitzeu un tallafocs per bloquejar activitats sospitoses.
 • Sigueu conscients de les estafes de phishing

Seguint aquests passos, podeu evitar que s’instal·li un virus troià al vostre ordinador.

Què fer si has estat infectat per un virus troià

Si creu que pot tenir un virus troià al vostre ordinador, és important que actuï amb rapidesa. El primer pas és escanejar el vostre ordinador amb un programa antivirus. Si l’escaneig no detecta cap programari maliciós, és possible que vulgueu utilitzar una eina més avançada, com ara un detector de rootkits.

Si es detecta el virus, el pas següent és eliminar-lo. Per fer-ho, podeu utilitzar un programa antivirus o eines més avançades. És important recordar que eliminar un virus pot ser difícil i només ho hauries d’intentar si tens experiència en aquest camp.

Un cop eliminat el virus, és important prendre mesures per protegir l’ordinador de futures infeccions. Això inclou utilitzar un programa antivirus de confiança, mantenir el sistema operatiu i el programari actualitzats, utilitzar un tallafocs per bloquejar activitats sospitoses i estar al corrent de les estafes de phishing.

En resum

En aquesta guia hem explicat què és un virus troià, com funciona i com protegir-ne l’ordinador. També hem explicat com detectar un virus troià, com eliminar-lo i què fer si ha estat infectat.

Seguint els consells d’aquesta guia, podreu protegir el vostre ordinador d’un virus troià i detectar-lo i eliminar-lo si aconsegueix instal·lar-se. Recordeu, la millor manera de protegir el seu ordinador d’un virus troià és estar alerta i prendre mesures per protegir el seu ordinador de programari maliciós.

Si necessites assessorament informàtic per tu o la teva empresa no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!