Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
que es windows copilot

News

Que és Windows Copilot i com ens ajudarà a ser més productius

Windows copilot és un assistent basat en LLM (Large language Model) d'intel·ligència artificial que actualitzarà i millorarà la manera en la que treballem amb Windows o MS 365.

La intel·ligència artificial ha sorgit amb molta força dins les nostres vides, permetent-nos conèixer un nou nivell evolutiu de les eines informàtiques. ChatGPT ha sigut el primer en fer-se famós però la enorme inversió de Microsoft sobre OpenAI és a punt de desembocar en noves eines d’intel·ligència artificial per al sistema operatiu Windows.

Microsoft ja va estrenar fa un temps la nova actualització del seu cercador Bing amb esteroides; recerca assistida per IA i un mode chat que van aconseguir fer apujar els colors de Google. No obstant això, Microsoft és a punt d’estrenar Windows Copilot, el nou assistent d’intel·ligència artificial per a windows i tots els productes de Microsoft 365.

Què és Windows Copilot?

Windows Copilot és un assistent basat en Intel·ligència artificial de windows 11 (LLM – Large Language Model) que ens ajuda en moltes tasques vàries com per exemple escriure un correu electrònic, obrir un programa, canviar la configuració de Windows, entre moltes altres coses.

Aquesta mateixa assistència és la que ens trobarem a les aplicacions de Microsoft 365 com el Word, en la que, gràcies a la intel·ligència artificial podrem crear, esquematitzar o resumir textos amb molta eficie`ncia; o bé treballant amb Excel, en el qual ens podrà suggerir noves fórmules basades en les preguntes realitzades per a treballar, presentar escenaris hipotètics per a les taules.

Copilot excel
Que és windows copilot i com ens ajudarà a ser més productius 4

O fins i tot treballant amb Power Point en el que l’assistent t’ajuda a resumir presentacions extenses, o bé fer ajustaments als dissenys d’una diapositiva o afegir animacions curioses per a la teva presentació.

Gif- copilot - ppt
Que és windows copilot i com ens ajudarà a ser més productius 5

A Microsoft Outlook l’assistent ens ajudarà a gestionar la bustia d’entrada, eliminar SPAM, escriure correus electrònics de manera molt més eficient. Podrà resumir fils de llargues conversacions amb molta facilitat, o convertir petites notes en correus complexos.

Gif-copilot outlook
Que és windows copilot i com ens ajudarà a ser més productius 6

En, definitiva, Windows Copilot, ja sigui per a la gestió del sistema operatiu o per a la suit de Microsoft, l’assistent es converitirà en un motor d’intel·ligència artificial que ens ajudarà a ser claríssimament més productius fent ús del llenguatge natural. Millorar els tems de producció de documents amb l’estalvi de temps que això comporta, o bé millorar la qualitat de la feina realitzada.

Avantatges de l’ús de la IA a l’hora de treballarç

Ben segur que les noves eines d’intel·ligència artificial proporcionen als usuaris una nova dimensió de la productivitat i qualitat del treball. La intel·ligència artificial presenta nous horitzons a l’hora de produir, organitzar o modificar grans quantitats d’informació

De fet, si li preguntem a la mateixa intel·ligència artifical sobre els avantatges d’aquestes eines a l’hora de ser més productius contesta amb una llista d’avantatges molt coherent. Avantatges de l’ús de la IA per a treballar:

 1. Automatització de Tasques Repetitives:
  • La IA pot assumir tasques monòtones i repetitives, permetent als empleats centrar-se en tasques més creatives i de valor afegit.
 2. Augment de la Productivitat:
  • L’automatització i l’eficiència millorada poden conduir a un augment general de la productivitat en diverses àrees de treball.
 3. Anàlisi de Dades Ràpida i Precisa:
  • La IA pot analitzar grans quantitats de dades en temps real i proporcionar informació significativa de manera ràpida i precisa.
 4. Presa de Decisions Basada en Dades:
  • Les solucions de IA poden ajudar en la presa de decisions estratègiques proporcionant anàlisis i recomanacions basades en dades concretes.
 5. Millora de la Personalització:
  • Les plataformes de IA poden adaptar-se als comportaments individuals, oferint una experiència personalitzada tant en entorns de serveis com de venda.
 6. Servei al Client Més Eficient:
  • Assistents virtuals i chatbots amb IA poden millorar la resposta i l’atenció al client, oferint suport ràpid i precís.
 7. Reconeixement de Veu i Traducció Automàtica:
  • Les funcionalitats de reconeixement de veu i traducció automàtica poden millorar la comunicació entre equips multilingües i facilitar la interacció amb tecnologies.
 8. Seguretat Informàtica:
  • La IA pot millorar la seguretat detectant i prevenint amenaces cibernètiques mitjançant l’anàlisi de comportament i altres tècniques avançades.
 9. Optimització de Recursos:
  • L’ús de la IA pot ajudar a optimitzar l’ús dels recursos, des de la gestió de la cadena de subministrament fins a la planificació del personal.
 10. Aprenentatge Automàtic:
  • Les solucions basades en aprenentatge automàtic permeten a la tecnologia millorar de forma continuada a mesura que s’interactua amb dades noves.
 11. Creació de Contingut Automàtic:
  • La IA pot generar contingut creatiu, com ara redaccions automàtiques, disseny gràfic o música, optimitzant el flux de treball creatiu.
 12. Col·laboració Més Intel·ligent:
  • Plataformes de col·laboració amb funcionalitats de IA poden ajudar a organitzar i prioritzar tasques, fomentant una col·laboració més eficient.
 13. Millora de la Qualitat del Treball:
  • L’ús de la IA pot millorar la qualitat del treball mitjançant la detecció d’errors i l’optimització de processos.
 14. Innovació i Desenvolupament Ràpid:
  • La IA pot accelerar el procés d’innovació i desenvolupament a través de la generació d’idees, la simulació i l’avaluació ràpida de solucions.

L’ús intel·ligent de la intel·ligència artificial pot aportar un valor significatiu als processos de treball i millorar la competitivitat de les organitzacions en diferents sectors. Tant és així que la IA s’ha convertit en molt poc temps en part de les nostres vides amb l’auge del ChatGPT, Bing, Bard (de Google) i tot això només és el principi d’una llarga història d’amor entre els éssers humans i la nova forma de vida tecnològica.

En resum, l’aparició de la intel·ligència artificial és el principi de l’aventura de la productivitat que ha començat amb les aplicacions de Microsoft (amb el permís de ChatGPT) i que ens permetrà fer ús de les nostres eines de maneres noves que abans desconeixíem.

Totes les aplicacions de MS 365 (word, excel, powerpoint, teams,Outlook, etc) i Windows 11 tindran assistents d’intel·ligència artificial que ens permetran produir, confeccionar, modificar, resumir, organitzar, dissenyar i desenvolupar una grandíssima quantitat d’informació de, a més, de gran qualitat.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!

CIS Informatica Girona

Butlletí gratuït

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al corrent de les últimes novetats en informàtica per empreses. Pots donar-te de baixa quan vulguis des dels mateixos correus.