Seguretat del whatsapp

News

5 coses que milloren la seguretat del teu WhatsApp

Entre l'última onada de robatori de comptes de whatsapp, el qual s'està convertint en una plaga, i la polèmica nova actualització de les condicions de privadesa dels continguts i protecció de dades presentem 5 consells que pots dur a terme amb facilitat si et preocupa la seguretat del teu compte.

Com ja és ben sabut, WhatsApp, l’aplicació de missatgeria més famosa del món i amb més milions d’usuaris, està en el punt de mira de la seguretat.

Les campanyes malicioses de robatoris de comptes s’han estès de manera alarmant. La policia fa temps que està avisant a la població per alertar dels últims mecanismes de robatori de comptes de WhatsApp.

I si per si això no fos suficient WhatsApp ha estat altament criticat per la seva nova política de Protecció de Dades.

No obstant això, hi ha diverses maneres d’enfortir les barreres de seguretat del teu compte de WhatsApp per evitar problemes majors.

Activa les notificacions de seguretat

Activa les notificacions de seguretat de WhatsApp millora en gran mesura la protecció contra possibles atacs. Ja que el que fa és generar un nou codi de seguretat en ambdues bandes cada vegada que un nou dispositiu accedeix a un xat ja existent. A més, Whatsapp enviarà una notificació per alertar que un nou dispositiu s’ha connectat en el moment en què canviï el codi de seguretat.

Per activar les notificacions de seguretat dirigeix-te a menú whatsapp > paràmetres > compte > seguretat I prem sobre el botó mostrar notificacions.

image 1
Mostrar notificaciones de seguridad

Verificar el xifrat d’extrem a extrem

La App de WhatsApp, de manera nativa, ja xifra els xats d’extrem a extrem. Però en el cas de converses molt delicades o altament confidencials és molt important realitzar-ne una verificació.

Per verificar l’encriptació l’única cosa que cal fer és tocar sobre el nom del contacte (a la capçalera de xat), per veure la fitxa amb les seves dades i tocar el botó “Encriptació” on apareixerà la següent pantalla amb un codi QR i 40 xifres:

image
Pantalla de verificación del cifrado

Això sí, hauràs de mostrar aquesta pantalla al teu company de xat perquè escanegi amb el seu mòbil el codi QR per a verificar l’encriptació, el qual millorarà la seguretat de xat.

Habilitar la verificació en dos passos

La verificació en dos passos és una eina utilitzada per moltíssimes aplicacions a internet, famosa per ser capaç d’afegir un gran nivell de seguretat a la infraestructura. Aquesta és una de les armes més potents per evitar el perillós robatori de comptes de WhatsApp. El qual últimament s’està convertint en una plaga.

Aquesta eina consisteix a enviar un avís i confirmació de connexió, que pots rebre per mail o missatgeria, just després d’haver introduït el nom d’usuari i la contrasenya informant que algú està intentant entrar en el compte.

Cal destacar que la verificació en dos passos de WhatsApp afegeix un pin de sis dígits que caldrà introduir habitualment. A més d’introduir un compte de correu electrònic on rebre notificacions d’avís d’entrada d’usuari.

Aquestes 3 mesures de seguretat són les més importants per a blindar el teu compte de WhatsApp de manera decent. No obstant això si al teu compte de WhatsApp es toquen dades confidencials i sensibles i creus que cal protegir la informació que conté al màxim possible s’hi poden afegir encara més mesures de seguretat.


Desactivar les còpies de seguretat al núvol

Les còpies de seguretat al núvol són una eina fantàstica per recuperar informació, arxius i missatges dels nostres xats. Però si et preocupa la seguretat de la informació que contenen cal destacar que aquestes còpies de seguretat que s’emmagatzemen en “Drive” o al “iCloud” no estan xifrades i són susceptibles de ser llegides amb facilitat si algú tingués accés.

Per desactivar les còpies de seguretat has d’anar a menú paràmetres > configuració > Xats > Còpia de seguretat de xat > Fer còpia de seguretat a Drive> i seleccionar “mai”.

Gestionar opcions de privadesa

Aquest pas consisteix a desactivar la informació personal del nostre estat que la resta d’usuaris poden veure en temps reals, entre elles per exemple, l’opció que permet els altres veure quan ens connectem per última vegada o fins i tot veure la nostra ubicació en temps real.

Per assegurar que ningú pot veure la informació personal accedeix a menú Configuració > Compte > Privadesa > Seleccionar “Ningú” en els punts en els quals no es vulgui compartir aquesta informació.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!