Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
canviar-contrasenyes-router-movistar-o2

News

Com canviar la contrasenya del router wifi movistar i O2?

No fa gaires setmanes sortia a les notícies que telefònica recomanava als clients de Movistar i O2 canviar les contrasenyes dels seus routers wifi arran d’un ciberatac a les seves bases de dades.

Pel que sabem el ciberatac a telefònica no va filtrar dades dels clients; tanmateix, telefònica, a banda de reconèixer l’existència del ciberatac (cosa que l’honrava), recomanava el canvi de les contrasenyes de connexió a la xarxa wifi.

Router wifi movistar o2
Com canviar la contrasenya del router wifi movistar i o2? 7

Així doncs;

Com canviar la contrasenya del router wifi?

El primer que hem de tenir en compte és que per assegurar una protecció més completa, cal canviar, no una sinó 2 contrasenyes:

  • La contrasenya que tots demanem per a poder per servir la xarxa
  • I la contrasenya del router: acostuma a ser un codi que també hi ha escrit a l’etiqueta del darrere del nostre aparell; i que, juntament amb el nom d’usuari ens permetrà entrar a la configuració del router a través del navegador web.
Contrasenya rotuer wifi
Com canviar la contrasenya del router wifi movistar i o2? 8

Com s’entra al nostre router?

El primer pas és entrar a la configuració del nostre aparell, per tant, obrim el navegador i a la barra d’adreces escrivim la següent adreça IP: 192.168.1.1

Canviar contrasenya router
Com canviar la contrasenya del router wifi movistar i o2? 9

Ens apareixerà un camp de text on haurem de picar la contrasenya petita que hi ha al darrera del nostre aparell. Un cop introduida la contrasenya entrarem a la primera pantalla de configuració, on podrem canviar tant la contrasenya com el nom de la xarxa.

Canviar contrasenya router wifi movistar
Com canviar la contrasenya del router wifi movistar i o2? 10

És important que la nova contrasenya, perquè es pugui considerar plenament segura, és important que tingui més de 12 caràcters i que inclogui números, majúscules, minúscules i símbols. A la part dreta de la pantalla hi apareix el nivell de seguretat del nou mot de pas.

Un cop canvides les dades podrem fer clic al botó de “Aplicar canvis”.

Ara podrem anar al botó del menú principal (a la part superior esquerra de la pantalla) i repetir el mateix procés a la xarxa “wifi plus“.

Com canviar la contrasenya d’accés al router wifi?

És important per a la seguretat del nostre aparell canviar la contrasenya d’accés a la configuració. Però és important prendre bona nota de les noves contrasenyes, ja que en cas de perdre-les ens veurem obligats a fer un reinici a la configuració de fàbrica per poder recuperar les configuracions inicials.

Canviar contrasenya router movistar i o2
Com canviar la contrasenya del router wifi movistar i o2? 11

Així doncs, a la pantalla de canvi de contrasenya haurem de picar la contrasenya antiga i repetir 2 cops la nova contrasenya i tindrem la contrasenya d’accés a la configuració canviada.

Canviar la contrasenya router wifi
Com canviar la contrasenya del router wifi movistar i o2? 12

Canviar la contrasenya del router a través del portal Alejandra de Movistar

Movistar ofereix una solució alternativa per a la configuració del nostre aparell fent ús del seu portal Alejandra. Us deixem el vídeo original de la casa on expliquen fil per randa com es fa.

Canviar la contrasenya dels nostres aparells de la resta de marques

Malgrat que hem aprofitat l’avinentesa de parlar de la marca movistar i o2 arran de les notícies de hacking de fa uns dies, la importància de mantenir segures les nostres xarxes és la mateixa per a totes les marques i operadores. Per tant, és de vital importància configurar personalment les nostres propies contrasenyes als nostres aparell wifi.

El procés de canvi de contrasenyes és el mateix per a la resta de marques. És a dir

  • cal entrar a la configuració del nostre aparell a través del navegador web
  • Canviar la contrasenya d’us de la wifi
  • Canviar la contrasenya d’accés a la configuració de l’aparell.

Si necessites assessorament informàtic per tu o la teva empresa no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!