Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
com optimitzar el meu ordinador

News

Com optimitzar el teu ordinador perquè funcioni més ràpidament

Una bona optimització del nostre ordinador pot fer que el nostre PC funcioni molt millor, amb més fluidesa i agilitat. Avui aprendrem algunes de les tasques que ens permetran aconseguir una millor optimització

El teu PC de sobretaula ja no va tan fluid com al principi?, el teu ordinador portàtil s’encalla cada cop amb més freqüència? Molts d’aquests problemes es poden resoldre amb un bon manteniment de l’ordinador, i en molts casos eliminant la informació innecessària de l’ordinador podem aconseguir que l’ordinador torni a funcionar ben ràpidament, igual que si fos nou o gairebé així.

Hi ha qui no coneix algunes de les eines que l’ordinador ens dona per a fer-ne un manteniment adequat, el defragmentador de disc, les eines per a eliminar arxius temporals. Conèixer la seva existència i aprendre com funcionen poden aquestes eines és vital per aconseguir una bona optimització del nostre ordinador. Avui la nostra tasca serà repassar aquestes eines per a aconseguir més fluïdesa al funcionament del nostre sistema operatiu. Així doncs, repassem alguns dels consells per a optimitzar el nostre PC o MAC

Elimina els programes que ja no necessitis

Podem entendre que els discs dels nostres ordinadors són com motxilles penjades a l’esquena, com més coses hi hagi dins més pesarà. Així funciona la memòria d’emmagatzematge. Per tant, una bona idea per a optimitzar el nostre ordinador és eliminar els programes i arxius que ja no siguin necessaris per a un funcionament òptim.

Aquesta tasca, per absurda que sembli pot alleugerir en gran mesura la velocitat de funcionament, i prendre’ns el nostre temps per a eliminar els programes innecessaris i emmagatzemar tota aquella informació que es pugui desar en memòries externes serà una bona inversió per al funcionament del nostre ordinador.

Per a eliminar programes del nostre PC pots anar a INICI – Ajustaments – Aplicacions – Desinstal·lar programa que desitgis

Si ets de MAC ves al finder i arrossega les aplicacions que no necessitis a la paperera.

Neteja el disc dur

Abans de passar a fer la neteja del disc recorda que és important que facis còpies de seguretat de tota la informació que necessitis emmagatzemar, ja que durant la neteja eliminarem molts arxius que podrien resultar importants per tu.

Eliminar arxius de la carpeta de descàrregues

La carpeta de descàrregues és una de les carpetes que acaba semblant un pou sense fons d’arxius inútils que pocs dels quals en seguiríem fent ús. Per tant, repassa quins dels arxius necessitaràs emmagatzemar, fes-ne còpies de seguretat i elimina tota la informació que puguis.

Utilitza l’alliberador d’espai de disc

L’alliberador d’espai de disc és una eina que ens permet esborrar arxius des de diferents llocs del nostre disc. Hi ha moltes aplicacions que permeten fer aquestes tasques, però Windows ja té les eines necessàries per aconseguir-ho de manera decent.

Pots anar al botó Inici i escriu: “Liberador” i ja apareixerà a la cerca. És important que l’executis en mode administrador.

Liberador de espacio de disco
Com optimitzar el teu ordinador perquè funcioni més ràpidament 7

Utilitzar el defragmentador de disc

El defragmentador de disc és una eina magnífica per a l’optimització del nostre disc dur. Cal entendre que els nostres programes no acostumen a ser blogs unitaris d’informació dins del nostre disc, sinó que moltes vegades són petites peces de memòria repartides per l’emmagatzematge, i el defragmentador de disc n’optimitza l’espai.

Un cop hagis eliminat tots els programes i arxius que no necessitis pots executar aquesta eina per agilitzar l’ús del disc.

Ves al botó Inici i escriu: “Defragmentar”

Defragmentador de disc
Com optimitzar el teu ordinador perquè funcioni més ràpidament 8

Un cop s’obri l’aplicació, selecciona la unitat del teu disc i clica: “Optimitzar“.

Esborra els arxius temporals

Els arxius temporals són arxius que són útils per a un ús òptim dels programes de manera temporal, per exemple per carregar més ràpidament els programes quan no hi ha prou memòria RAM. També hi ha arxius d’actualització de Windows que es carreguen a la carpeta d’arxius temporals.

En resum, són arxius que són necessaris per a un bon ús de l’ordinador, però que, amb el temps, les carpetes d’arxius temporals poden arribar a tenir un volum considerable i esborrar-los és una bona idea.

Per eliminar-los pots anar a Ajustaments – Sistema – Emmagatzematge: fes clic sobre els arxius temporals i quan s’obri la finestra.

Eliminar arxius temporals
Com optimitzar el teu ordinador perquè funcioni més ràpidament 9

Controla les aplicacions que s’executen des de l’inici

Pensa que hi ha aplicacions que es posen a funcionar des que l’ordinador s’encén. Si prems “Control – Alt – Suprimir” obriràs l’Administrador de tasques, ves a la pestanya inici i deshabilita les aplicacions que no necessitis que s’executin només d’engegar-se l’ordinador.

Com optimitar el pc
Com optimitzar el teu ordinador perquè funcioni més ràpidament 10

Mantenir l’escriptori ben net

Mantenir l’escriptori net d’arxius no té necessàriament una finalitat d’alt rendiment en l’ordinador, però si el teu ordinador té pocs recursos ho podries arribar a notar i, a més, t’anirà bé a l’hora de treballar amb fluïdesa. Una bona organització de carpetes dins l’ordinador t’ajudarà a funcionar més ràpidament.

Com optimitzar el meu pc
Com optimitzar el teu ordinador perquè funcioni més ràpidament 11

Fes un escaneig de virus i malware

Tant si estàs en Windows com en MAC és important que escanegis el disc a la recerca de possibles virus. Fes-ho raonablement sovint. Els virus o programari maliciós pot alentir el rendiment del teu ordinador.

En Windows ves als ajustaments – actualitzacions i seguretat – seguretat de windows.

Buscar malware
Com optimitzar el teu ordinador perquè funcioni més ràpidament 12

Actualitza windows

Les actualitzacions de software acostumen a portar amb elles millores, no només de la seguretat, sinó del rendiment del sistema operatiu.

Windows acostuma a descarregar actualitzacions de manera automàtica, però per a comprovar si hi ha actualitzacions noves ves a ajustaments – Actualització y seguretat. Allà Windows pot comprovar si existeixen actualitzacions noves, si n’hi ha, instal·la-les.

Formateja el teu ordinador

Aquesta és la maniobra més grossa de totes i no s’ha de fer sovint, però si el teu ordinador ja fa molt de temps que funciona, ja has emmagatzemat tots els arxius que necessites i no t’importa haver de reinstal·lar els programes, una bona manera de fer netejar és fer tornar el teu ordinador al seu estat inicial.

D’aquesta manera l’ordinador queda TOTALMENT NET, com sortit de fàbrica.

Per fer-ho només has d’anar a ajustaments – Recuperació: és important que seleccionis l’opció de no mantenir els teus arxius perquè l’ordinador quedi totalment net.

Porta el teu ordinador a un tècnic

Si no tens coneixements informàtics i vols deixar aquestes tasques en mans de professionals pots portar-nos l’ordinador i te l’optimitzarem al màxim que puguem. Pots posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o portar-nos la màquina a Rambla Xavier Cugat 45 baixos, de Girona.

Si necessites assessorament informàtic per tu o la teva empresa no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!