Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
Com desinstal·lar internet explorer en windows 10

News

Per què cal desinstal·lar Internet Explorer?

Ja fa anys que Microsoft va advertint de l'obsolència del seu primer navegador Internet Explorer, i els perills que comporta per als usuaris. Especialment en l'àmbit empresarial, la migració a navegadors més moderns pot representar un notable esforç, però en la mesura del possible cal considerar els beneficis d'una actualització a navegadors d'última generació. Pels usuaris als quals la desinstal·lació sigui possible, n'explicarem els passos per a eliminar-lo amb èxit.

Ja fa molts mesos que Microsoft va fer oficial la descatalogació del seu primer navegador Internet Explorer en un article del seu blog, i a més, en va recomanar enèrgicament la seva desinstal·lació, especialment, per raons de seguretat i suport.

Això significa Internet Explorer ja no rebrà cap mena d’actualització que en millori el seu programari i la seva seguretat. Per tant, fer-ne ús és oficialment perillos, la seva desinstal·lació ben necessària i cal migrar a un altre navegador, per exemple, el seu homòleg modern Microsoft Edge, o qualsevol altre navegador d’última generació: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, etc.

Chris Jackson, cap de ciberseguretat de Microsoft, va escriure en aquesta publicació les raons per les quals Internet Explorer pot portar una navegació utilitzant protocols de l’any 2001, amb tots els perills de seguretat digital que comporten per als usuaris.

“Internet Explorer és una solució de compatibilitat. No estem admetent nous estàndards web i, tot i que molts llocs funcionen bé, els desenvolupadors en general no estan provant per a Internet Explorer en aquests dies. Estan provant en navegadors moderns”

Chris jackson

El deute tècnic d’Internet Explorer

Enguany hi ha encara moltes companyies, institucions o empreses que, per raons de llicències de programari, encara es veuen obligats a fer ús d’aquest navegador. Tenen llocs web, intranets, o dispositius antics que només funcionen amb Explorer, evidentment de manera insegura, i amb protocols obsolets que no estan preparats per a navegadors moderns com Chrome, Firefox, Safari o Opera, entre d’altres.

Jackson manté que en fer ús d’aquest programa es fomenta un increment de “tones de deute tècnic”. Malgrat que la companyia ja va advertir al món dels perills de la seva utilització, en essència significa que en mantenir aquesta solució, especialment en l’àmbit empresarial, no s’estan considerant els costs addicionals d’una infraestructura antiquada a llarg termini.

A propòsit de les empreses

Microsoft ha intentat limitar aquest deute anunciant el NO US d’Internet Explorer, inclòs el seu “mode empresa” l’any 2014.

Tanmateix, i com dèiem anteriorment, encara hi ha usuaris que es veuen obligats a continuar utilitzant l’Explorer a causa de l’ús de llicències antigues, aplicacions estatals que només funcionen amb Internet Explorer o bé dispositius antics, per exemple càmeres de seguretat, que funcionen perfectament però malauradament són incompatibles amb navegadors més moderns. El canvi de navegador representaria, per a moltes empreses, un esforç o inversió considerable.

Tanmateix, cal tenir en compte els riscs que suposa la navegació basada en protocols antiquats i en la mesura del possible cal considerar-ne l’actualització.

Com desinstal·lar Internet Explorer en Windows 10?

Anys abans, eliminar amb els sistemes operatius de Microsoft (Windows 7 i 8) aquest programa resultava una odissea d’allò més tècnica i complexa. Però si ets usuari de Windows 10 Microsoft n’ha fomentat una desinstal·lació molt més senzilla, tot i que no és exactament igual que la desinstal·lació de qualsevol altre programa.

Un cop entès que la seva desinstal·lació és indiscutible passarem, tot seguit, a explicar els passos a seguir per a eliminar aquest navegador completament.

Obrim el menú inici i cliquem sobre configuració
  • Obrim el Menú Inici
  • Cliquem sobre Configuració
Com desinstal·lar internet explorer?
  • Anem a l’apartat Aplicacions
Eliminar internet explorer windows 10
  • Clicarem sobre característiques opcionals
Desinstalar internet explorer

Un cop dins de característiques opcionals podem veure que apareix a la llista l’Internet Explorer.

  • Fem clic sobre Internet Explorer
  • I per acabar farem clic a Desinstal·lar

I ja està fet 🙂

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!

CIS Informatica Girona

Butlletí gratuït

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al corrent de les últimes novetats en informàtica per empreses. Pots donar-te de baixa quan vulguis des dels mateixos correus.