Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
Virus-whatsapp-copia-de-seguridad-phishing

News

ESTAFA!! MAIL fals de WhatsApp sobre la teva CÒPIA DE SEGURETAT

Els Mossos d'Esquadra estan informant sobre una nova ESTAFA que suplanta a WhatsApp a través d'un correu electrònic amb suposada informació sobre les teves còpies de seguretat.

Com ja hem dit moltes vegades, en els últims dos anys, el nombre d’estafes per internet s’ha disparat de manera abismal. I una nova estafa de tipus Phishing, que busca atrapar les teves dades personals, està arrasant per internet.

Els “Mossos d’Esquadra” fa dies que difonent un missatge d’advertència, en el qual s’avisa d’un email que suplanta a WhatsApp (l’empresa) on sembla enviar info sobre les teves còpies de seguretat de WhatsApp incloent (com sempre) un enllaç per accedir-hi. Esborra’l immediatament, i encara més important, no facis clic a l’enllaç.

Es tracta d’un virus troià que pretén amagar-se en el teu dispositiu per capturar les teves dades personals.

Recorda que 

 1. Si esborres el correu directament és improbable que el teu dispositiu hagi quedat infectat. 
 2. És molt important no clicar, ni seguir mai cap enllaç que portin aquest tipus de missatges.
 3. Realitza tu mateix o tu mateixa les teves còpies de seguretat de la teva informació més important: imatges, missatges de text o correus electrònics, etc.
 4. És molt important crear contrasenyes segures i sempre diferents. Si el procés de crear contrasenyes de bona qualitat se’t fa molt feixuc pots llegir el nostre tutorial sobre la creació de contrasenyes.
 5. Les empreses dels programes que utilitzes (Apple, Facebook, Google, Microsoft, etc …) mai es posaran directament en contacte amb tu sense que tu ho hagis sol·licitat prèviament. Per tant, rebutja per endavant qualsevol servei (trucades de telèfon, sms, mails) que se’t presti en nom seu.
 6. Si tens dubtes de si el teu dispositiu ha pogut quedar infectat per alguna raó pots llegir el nostre darrer article sobre els senyals més habituals que indiquen que el teu telèfon ha estat hackejat.

Si els teus dubtes persisteixen i necessites assessorament professional sobre ciberseguretat posa’t en contacte amb nosaltres.

Altres exemples de estafes de tipus Phishing

Campanya Ruralvia

S’envia un email que suplanta el nom de Ruralvía (Banc Caja Rural) en la qual s’adverteix que la teva targeta ha estat bloquejada per raons de transferències bancàries sospitoses i se t’insta a seguir l’enllaç que porta el correu electrònic perquè entris a la seva web a omplir un qüestionari on hauràs d’escriure-hi les teves dades personals per a, suposadament, restablir-te el servei.

Estafa! Els mossos d'esquadra estan informant sobre un nou intent d'estafar als usuaris mitjançant un sms suplantant whatsapp que pot injectar un virus si cliques l'enllaç.

Com podem sospitar que un correu és una estafa?

Sempre hi ha un modus operandi molt típic en aquests correus i que es repeteix sense parar (cal destacar que aquests correus no els mana una persona manualment sinó un robot que els envia massivament). Per començar:

 1. El remitent no coneix el teu nom i per això comença el text amb “estimat client”.
 2. Cal remarcar que el correu electrònic del remitent no té res a veure amb Caja Rural.
 3. ET FICA LA POR AL COS informant que tens un gran problema (que generalment sempre té a veure amb diners). Aquest punt és el més important, ja que es juga amb els teus temors per atraure’t cap a la trampa.
 4. Se’t convida a solucionar el problema fent clic a l’enllaç. NO HO FACIS MAI!

Per tant:

 • Elimina immediatament o marca com SPAM qualsevol correu electrònic que hagi aconseguit fer-te por.
 • Elimina immediatament o marca com SPAM qualsevol correu electrònic que hagi aconseguit donar-te una sorpresa del tipus “HA ESTAT ESCOLLIT PER GUANYAR UN PREMI!!!”, o “ÉS VOSTÈ EL GUANYADOR DE….”.
 • Elimina immediatament o marca com SPAM qualsevol correu electrònic on s’intenti extorsionar-te, no els facis cas mai.
Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!