Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
factura de la llum

News

D’aquesta manera pots fer ús del PC i estalviar en la factura de la llum

Aquests són alguns consells per a fer ús del nostre ordinador sense gastar tant en la factura de la llum

Reduir les emissions de carboni és una tasca crucial per part de tothom. Tota la humanitat està involucrada en la reducció de contaminants a la nostra atmosfera des del moment en què tots respirem el mateix aire.

No obstant això, hi ha petits trucs amb els quals, moltes vegades, no hi pensem. I, evidentment, en un dels camps en els quals us podem aconsellar nosaltres és dins el camp dels ordinadors.

Tips per a fer ús de l’ordinador sense gastar tanta llum

Cal considerar que la quantitat d’energia consumida va en funció de molts factors, per exemple si estàs fent servir un ordinador de sobretaula o un ordinador portàtil o dels tipus de perifèrics que hi ha connectats. No obstant això, podràs emprar aquests tips en qualsevol dels casos.

Apaga els perifèrics

Recorda que hi ha molts aparells perifèrics que poden quedar permanentment encesos si no es vigila, per exemple, la impressora o l’escàner. També hi ha molts perifèrics que s’encenen al moment que l’ordinador es posa en marxa, inclús quan aquests no es fan servir, un exemple molt fàcil en són els altaveus o auriculars.

Si has de comprar aparells nous per al teu ordinador: impressores, tauletes gràfiques, monitors, etc, pensa en el consum energètic que faran en el futur i mira que siguin eficients energèticament.

Ajusta el monitor

Recorda apagar el monitor si has de marxar una estona. També pots configurar l’escriptori perquè es posi en repòs com més aviat millor si detecta cert període d’inactivitat. Això evitarà que el monitor consumeixi energia en moments en què no es fa ús de l’ordinador.

Si estàs en el dolç moment de comprar-te un ordinador nou procura que el monitor sigui de tipus LED, que són els de menor consum energètic.

Recorda abaixar-ne la brillantor al màxim que puguis mentre segueixis estant còmode, això farà que consumeixi menys energia i també anirà més bé per la teva vista, especialment de nit i si estàs amb llum tènue. La llum del monitor pot ser un focus de llum molt potent per a la vista i reduir-ne la brillantor al màxim que es pugui dins de la comoditat sempre és una bona idea. Recorda que tan en Windows com en Mac hi ha programació de llum nocturna configurable.

La font d’alimentació

Si saps d’ordinadors i ha arribat el moment de fer un canvi de la font d’alimentació procura que la nova sigui una font d’alimentació amb eficiència energètica.

Opcions d’estalvi del sistema

En Windows, les opcions d’estalvi d’energia es troben a la configuració del sistema. A la secció “Energia i suspensió”, pots configurar les opcions d’estalvi d’energia per a la pantalla, els dispositius d’entrada i l’alimentació del PC. Pots establir temps per al repòs i l’apagat automàtic de pantalla, configurar opcions de modalitat de repòs i escollir l’opció d’alimentació en funció dels teus requisits.

En Mac OS, les opcions d’estalvi d’energia es troben a la configuració del sistema. A la secció “Energia”, pots establir temps per al repòs i l’apagat automàtic del sistema. També pots escollir les opcions de l’alimentació amb la bateria i l’alimentació de la xarxa.

En general, amb aquestes opcions es pot controlar la utilització de pantalla, dispositius d’entrada com el ratolí o teclat, i l’alimentació del PC, quan està en mode repòs o apagat automàticament després de cert temps d’inactivitat.

Passa menys hores davant de l’ordinador

El millor consell que es pot donar per estalviar energia fent un ús sostenible del PC o MAC és, senzillament, fer-ne només l’ús necessari. Com a experts en ordinadors podem assegurar tots passem moltes més hores davant del PC del necessari, inclús dins de les hores d’oci. Com a màquina, és una bona idea deixar-la descansar i fer-ne un ús raonable només durant les hores que siguin necessàries.

Si necessites assessorament informàtic per tu o la teva empresa no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!

CIS Informatica Girona

Butlletí gratuït

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al corrent de les últimes novetats en informàtica per empreses. Pots donar-te de baixa quan vulguis des dels mateixos correus.