Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
estafa dgt

News

ESTAFA: multes falses de la DGT per correu

Una antiga estafa per correu electrònic encara corre per internet suplantant la identitat de la Direcció General de Tràfic en forma de multa. ÉS UNA ESTAFA.

Una antiga estafa de la multa de la DGT encara continua fent estralls per internet. Cal anar amb compte amb aquest correo electrònic i no tocar-lo si el reps.

Es tracta d’una estafa per correu electrònic que suplanta la identitat de la DGT i fa creure a l’usuari que ha rebut una multa de tràfic que ha de ser pagada. MOLT DE COMPTE!

La Direcció General de Tràfic alertava, ja fa molts mesos, d’estafes vinculades a multes de tràfic que són totalment falses i recordava que en cap cas s’han d’obrir e-mails amb notificacions d’infraccions, ja que es tracta de correus electrònics fraudulents que busquen fer-se amb les contrasenyes i les dades personals de les víctimes que cauen en la trampa.

Aquesta és una captura d’una de les multes falses que la DGT està alertant per internet. I malgrat que, a primer cop d’ull, sembla autèntica hi ha diversos elements que ens poden ajudar a veure de que es tracta d’una estafa:

  • L’e-mail del remitent no es correspont al de la DGT.
  • Inclou errors ortogràfics.
  • Alguns d’aquests correus fan servir la paraula “tránsito” en comptes de “tráfico”.
  • Moltes vegades el llenguatge empleat sembla haver sigut escrit per persones que no són del país, com si estiguessin fent una mala traducció.
  • Totes aquestes falses multes inclouen enllaços maliciosos que serveixen per descarregar virus que robaran les teves dades i les contrasenyes.
  • Algunes es digirexen als usuaris com: SEÑOR CONDUCTOR. Cosa que la DGT no fa mai.
  • La DGT no envia MAI les multes per correu electrònic. Ni tant sols quan el conductor esta inscrit al sistema de notificacions electròniques.

Cal recordar que aquests correus no s’han d’obrir mai, ni tocar mai els enllaços i que s’han d’eliminar de manera immediata.

Si necessites assessorament informàtic per tu o la teva empresa no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 972 22 89 43 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!