Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
copies de seguretat al núvol

News

Què són les còpies de seguretat al núvol i perquè són les heroïnes encobertes del món empresarial

Les dades i la informació ha esdevingut el gran tresor del segle 21. Les necessitats empresarials a l’hora de protegir les seves dades han augmentat i la despesa i esforç per a implementar infraestructures segures ha augmentat en un 1000% els últims 10 anys. Cal esmentar que fa uns anys hi havia persones reticents en fer servir el núvol per la desconfiança de les empreses externes. No obstant això, enguany s’han vist els enormes avantatges de descentralitzar les còpies de seguretat fora de l’empresa

Com funcionen les còpies de seguretat?

Les còpies de seguretat al núvol són un mecanisme automàtic de seguretat informàtica que consisteix a realitzar una o més còpies de seguretat de les dades d’una empresa mitjançant un programa que les transporta a una altra empresa especialitzada en l’emmagatzematge i protecció d’aquestes dades.

Considerant que la seguretat total no existeix, es pot dir que, les còpies de seguretat externalitzades, és a dir, fora de l’espai físic d’una empresa, són un dels mecanismes més segurs davant d’atacs amb un potencial desastrós com poden ser els atacs Ransomware o d’encriptació i segrest de dades.

Còpies de seguretat al núvol
Què són les còpies de seguretat al núvol i perquè són les heroïnes encobertes del món empresarial 2

Quins són els avantatges més importants de les còpies de seguretat externes?

Els avantatges dels backups es fan evidents de seguida de cara a l’empresa. La primera i més crucial és el fet de transmetre la sensació de tranquil·litat tant als empresaris com als clients en saber que estan coberts per un sistema antidesastre.

Tanmateix, alguns dels avantatges amb les quals no es pensa tan sovint són:

Compleixen amb la LOPD

La llei de protecció de dades moderna; la qual exigeix tenir PER LLEI una còpia de seguretat externa a la infraestructura física de l’empresa.

Són molt més segures

La infraestructura al núvol és molt més segura que les infraestructures antigues. Permet emmagatzemar còpies externes fora de l’empresa i en diferents localitzacions alhora gràcies als Datacenter (empreses dedicades íntegrament a l’emmagatzematge de dades).

Tenen sistemes de control

Aquestes còpies contenen programes de control que permeten monitorar cada moviment, cada còpia, si s’ha realitzat de manera exitosa o no, i envien notificacions en funció de les necessitats de cada operador o de cada empresa. En resum, el nivell de personalització és molt més elevat.

Són multiplataforma

Això significa que, quan una empresa necessita dur a terme còpies de seguretat no en fa només una de molt grossa que englobi tota la informació, sinó que se’n duen a terme moltes de petites amb blogs d’informació independents, per exemple, dades de facturació per un costat, llistes de contactes per un altre, dades de monitoratge de maquinària, etc… I aquestes permeten ser reconstruïdes independentment de la resta de subestructures.

Són escalables

Aquest servei, gràcies a les capacitats multiplataforma permeten contractar el servei en funció de l’envergadura de la xarxa que cal protegir. Si la quantitat de dades és petita la quota és més barata, i si la mida de l’empresa és molt gran el servei és més car.

Sistema automàtic

A banda del control que els operadors poden tenir sobre elles, les còpies de seguretat les a terme un programa de manera automàtica.

En resum

La còpia de seguretat o Backup és un dels mecanismes que ha salvat més empreses del desastre. Cal remarcar que, al marge de no voler semblar catastrofistes, els atacs més moderns de Ransomware o criptolocking empenyen a les empreses desprotegides a, com a mínim, gastar una fortuna en salvar les seves dades, o directament a haver de tancar les portes.

A CIS Informàtica som conscients del valor d’aquest servei i sabem els diners que ha estalviat al món empresarial.

¿Què cal fer per contractar-lo?

CIS Informàtica disposa d’un protocol gratuït per a empreses amb el qual podem fer una còpia de seguretat sense compromís amb la finalitat de veure’n la quantitat de memòria consumida pel propi backup, i amb això poden elaborar el pressupost de la quota mensual.

Si desitges assessorar-te sobre aquest servei pots trucar a CIS Informàtica al 972 20 71 62 o enviant-nos un missatge des de la nostra pàgina de contacte, i procurarem ampliar la informació que t’hem facilitat en aquest article.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!

CIS Informatica Girona

Butlletí gratuït

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al corrent de les últimes novetats en informàtica per empreses. Pots donar-te de baixa quan vulguis des dels mateixos correus.