Rambla Xavier Cugat 45, 17007 Girona
3200 millones contrasenas filtradas

News

Cybernews informa de la filtració de contrasenyes més gran de la història: comprova si el teu email està en perill

Ja se l'està anomenant com la mare de totes les violacions de la privadesa conegudes. S'han filtrat online, segons Cybernews, més de 3200 milions de registres de comptes de les empreses més famoses del món.

Tal com resa l’article de Cybernews: “Ja l’anomenen la mare de les violacions online o La infracció de la privadesa més gran de tots els temps”. ´És a dir, s’han publicat en línia més de 3200 registres de privadesa de comptes de correus electrònics (amb contrasenyes incloses).

Un error de seguretat ha propiciat que comptes de correus electrònics de Gmail, Yahoo, Outlook, Hotmail i molts altres, quedessin exposats.

Per tant…

Com pots comprovar si el teu email està en perill?

Cybernews ha posat a disposició dels usuaris una web per a comprovar si les dades dels teus correus electrònics estan exposades a la vista.

L’única cosa que has de fer és escriure al camp de text el teu correu electrònic i prémer el botó “CHECK NOW”

Email checker de cybernews
Imatge de mostra del comprovador de correus electrònics de Cybernews

Si l’email no és a la llista

Si el teu compte no apareix a la base de dades de registres de correus amb contrasenyes filtrades apareixerà un missatge de color verd dient que no s’ha trobat el compte de correu.

Checker de cybernews diguent que no s'ha trobat el correu.
Email Checker de Cybernews: “No hem trobat el teu correu a la base de dades”

Tanmateix no escatiment a recordar que és important comprovar si la teva contrasenya és segura amb un “password manager” (una petita app a la qual li col·loques els teus mots de pas i te’n diu el grau de seguretat. I continuen aconsellant activar sempre la verificació en dues passes sempre que sigui possible.

Si el meu correu és a la llista

Si el teu correu és a la Base de dades de comptes filtrats apareixerà un missatge en vermell advertint que el teu correu està exposat i és de vital importància que segueixis, de manera immediata, les instruccions per a fortificar la seguretat.

Correu amb contrassenyes exposades
Correu amb dades exposades a l’email checker de Cybernews

És molt important no prendre’s aquesta filtració a la lleugera. Cybernews recorda que NO NOMÉS està en perill una simple contrasenya de correu (que no és poca cosa), sinó totes les dades dels comptes associats a aquest: “Dades personals, dades bancàries, compres, vida íntima, i molt més” pot quedar a la vista i ser susceptible de robatori, o xantatge…

Per tant, si el teu compte de correu és a la llista és extremadament important que:

  1. Canviïs les contrasenyes, tant del teu correu com dels comptes associats.
  2. T’asseguris que la nova contrasenya és forta i segura. Utilitza MAJÚSCULES i minúscules, números i símbols.
  3. Procura que totes les teves contrasenyes de comptes associats siguin diferents.
  4. Activa, sempre que sigui possible, l’autentificació en dues passes (cada dia és més habitual). La deus haver vist sempre que entres al Google, Facebook o Amazon amb un dispositiu nou i reps un avís al mòbil on se’t pregunta si ets tu qui està intentant entrar al compte.

Què és un compte associat?

Tal com adverteix Cybernews els comptes associats, que són aquells que s’han obert amb un compte d’email dels que han quedat exposats, també estan en perill i és necessària la seva supervisió.

Repeteix les passes igualment:

  • Canvia la contrasenya i assegurat que sigui forta. Fes ús de tota mena de caràcters sempre que sigui possible.
  • Activa l’autentificació en dues passes a tots els comptes associats que puguis. Aquesta mesura aporta un nivell de blindatge molt gran pel que fa a la seguretat.

Des de CIS Informàtica volem fer incís en què aquest tipus de notícies moltes vegades les veiem des de lluny i no som conscients del nivell de perill que hi ha amb una filtració d’aquesta magnitud. I procurar per la seguretat de la nostra privadesa ens pot proporcionar un tresor gairebé invisible, però molt valuós: “el fet que no passi res dolent”.

Restarem sempre a la seva disposició

Assessori's ara sense cap compromís!